Gepocheerde peertjes met pistache-ijs

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 Conférence of Packham peren

n       1 citroen en citroenschilletjes

n       150 gr suiker

n       1 dopje saffraan

n       1 kaneelstokje

n       350 gr gepelde pistachenootjes

n       4 bolletjes pistache-ijs

 

Bereiding

n       Schil de peren, maar laat het steeltje er aan

n       Snij er een hoedje af en verwijder het klokhuis met een meloen- of parisiennelepeltje

n       Was de citroen, haal er een 15-tal citroenschilletjes (zestes) af en pers hem

n       Pocheer de peertjes en de hoedjes samen 10 min in 2 dl water met het sap en de schilletjes van de citroen, de suiker, de saffraan en de kaneel

n       Keer de peertjes na 5 min om

n       Hak de pistachenootjes in grove stukjes

n       Als de peertjes zacht zijn haalt u ze uit de siroop en laat u ze uitlekken en afkoelen

n       Laat de siroop 15 min op een zacht vuurtje inkoken

n       Zeef de siroop en lepel hem over de peertjes

n       Strooi er wat gehakte nootjes over en vul de peertjes net voor het opdienen met een bolletje pistache-ijs

n       Zet het hoedje er terug op

 

Wijntip

n       Een wit dessertwijntje

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen