Nidi di rondine (vogelnestjes) |
Dit
gerecht smaakt fantastisch, dus maak het eens voor een speciale gelegenheid
Ingrediënten (4 pers) pastadeeg (hetzelfde als de lasagna deeg) n
400
gr bloem n 4 eieren Ingrediënten kaassaus n 1
liter melk n 80
gr bloem n 100
gr boter n 1
snuifje zout n nootmuskaat Ingrediënten vulling n 300
gr champignons n 400 gr schouderham in dun gesneden n 300
gr emmentaler in schijven n 100
gr Parmezaanse kaas Ingrediënten afwerking n 60
gr Parmezaanse kaas |
|
Bereiding
n Deeg
n Deeg
klaarmaken (moet glad uitzien)
n 1
uur in de frigo bewaren
n Bechamelsaus
bereiden (moet afgekoeld zijn)
n Champignons
schoon maken en in de lengten in dunne schijven snijden
n Deeg
uithalen
n Werkplaat
bestrooien met bloem
n Deeg
uitrollen met deegrol tot een lap van ongeveer 1 à 2 mm dik en 100 x 60cm breed
n In
twee delen (ongeveer 50 op30 cm)
n Kook
een voor een de grote vellen pasta in kokend water met zout
n Giet
af en in koud water doen, uithalen en los leggen van elkaar op een schone
theedoek
n Strijk
een deel van de bechamelsaus over de pasta
n Leg dan
de plakjes ham, de champignons, gemalen peper uit de molen, de Parmezaanse kaas
en de emmentaler er op
n Met
behulp van uw bakpapier het deeg oprollen tot een worst en in de frigo laten
rusten tot de volgende rol klaar is
n Oven
voorverwarmen op 160°C
n Neem
een ovenschotel en schep een grote lepel bechamelsaus over de bodem
n Verdeel
de pastarol in schijven van ongeveer 2 cm dik
n Laat
de schijven elkaar overlappen, bestrooi met de resterende bechamelsaus en de
Parmezaanse kaas
n Laat
gedurende 30 minuten in de oven op 160°C
n Warm
opdienen