Nidi di rondine (vogelnestjes)

 

Dit gerecht smaakt fantastisch, dus maak het eens voor een speciale gelegenheid

 

Ingrediënten (4 pers) pastadeeg (hetzelfde als de lasagna deeg)

n   400 gr bloem

n   4 eieren

Ingrediënten kaassaus

n   1 liter melk

n   80 gr bloem

n   100 gr boter

n   1 snuifje zout

n   nootmuskaat

Ingrediënten vulling

n   300 gr champignons

n    400 gr schouderham in dun gesneden

n   300 gr emmentaler in schijven

n   100 gr Parmezaanse kaas

Ingrediënten afwerking

n   60 gr Parmezaanse kaas

 

 

Bereiding

n   Deeg

n   Deeg klaarmaken (moet glad uitzien)

n   1 uur in de frigo bewaren

n   Bechamelsaus bereiden (moet afgekoeld zijn)

n   Champignons schoon maken en in de lengten in dunne schijven snijden

n   Deeg uithalen

n   Werkplaat bestrooien met bloem

n   Deeg uitrollen met deegrol tot een lap van ongeveer 1 à 2 mm dik en 100 x 60cm breed

n   In twee delen (ongeveer 50 op30 cm)

n   Kook een voor een de grote vellen pasta in kokend water met zout

n   Giet af en in koud water doen, uithalen en los leggen van elkaar op een schone theedoek

n   Strijk een deel van de bechamelsaus over de pasta

n   Leg dan de plakjes ham, de champignons, gemalen peper uit de molen, de Parmezaanse kaas en de emmentaler er op

n   Met behulp van uw bakpapier het deeg oprollen tot een worst en in de frigo laten rusten tot de volgende rol klaar is

n   Oven voorverwarmen op 160°C

n   Neem een ovenschotel en schep een grote lepel bechamelsaus over de bodem

n   Verdeel de pastarol in schijven van ongeveer 2 cm dik

n   Laat de schijven elkaar overlappen, bestrooi met de resterende bechamelsaus en de Parmezaanse kaas

n   Laat gedurende 30 minuten in de oven op 160°C

n   Warm opdienen

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen