Saltimbocca

 

Ingrediënten (2 pers)

n   2 kalflapjes van 70/80 gr

n   2 plakken parmaham

n   4 blaadjes verse salie

n   1 glas Marsala wijn of witte wijn

n   50 gr boter

n   1 eetlepel olijfolie

n   bloem

n   peper en zout naar smaak

 

 

Bereiding

n   Doe de kalfslappen tussen bakpapier en sla ze plat

n   Meng peper en zout door de bloem en haal de lapjes er door

n   Leg op elke lapje vlees een plakje parmaham en de blaadjes salie, zet deze vast met een cocktailprikker vast

n   Verhit de boter met de olie en bak de lapjes aan elke kant 2 minuten

n   Schenk dan de Marsala wijn langzaam in de pan en laat deze nog enkele minuten sudderen

n   Haal het vlees uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden

n   Zzet het vuur even hoog en laat de saus inkoken

n   Schenk deze over de saltimbocca

Patate fisarmonica

 

Ingrediënten (4 pers)

n   4 middelgrote aardappelen

n   3 à 4 takjes tijm

n   1 takje rosmarijn

n   150 gr Parmezaanse kaas gemalen

n   1 teentje look

n   50 ml olijfolie

n   zout, peper

 

 

Bereiding

n   Was de aardappelen grondig, want ze worden met de schil gebakken

n   Leg de aardappelen stevig vast tussen twee snijplanken

n   Als je nu de schijfjes snijdt, houden de planken langs beiden kanten het mes tegen, zodat je niet door de aardappel heen snijdt

n   Maak inkepingen in de aardappel, ongeveer 3 à 6 mm van elkaar af, dan kunnen ze lekker krokant bakken

n   Rosmarijn, tijm, oregano, look fijn snipperen

n   Zout, peper en gemalen kaas toevoegen en alles goed mengen

n   Leg de aardappelen met de ingesneden kant naar boven in een licht beboterde braadslede

n   Deze mengeling bestrijken tussen elk inkeping

n   Bestrijk de aardappelen met olijfolie

n   Bak ze op 220°C voor 45 minuten

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen