Saltimbocca |
Ingrediënten (2 pers) n 2
kalflapjes van 70/80 gr n 2
plakken parmaham n 4
blaadjes verse salie n 1
glas Marsala wijn of witte wijn n 50
gr boter n 1
eetlepel olijfolie n bloem n peper
en zout naar smaak |
|
Bereiding
n Doe
de kalfslappen tussen bakpapier en sla ze plat
n Meng
peper en zout door de bloem en haal de lapjes er door
n Leg
op elke lapje vlees een plakje parmaham en de blaadjes salie, zet deze vast met
een cocktailprikker vast
n Verhit
de boter met de olie en bak de lapjes aan elke kant 2 minuten
n Schenk
dan de Marsala wijn langzaam in de pan en laat deze nog enkele minuten sudderen
n Haal
het vlees uit de pan en leg ze op voorverwarmde borden
n Zzet
het vuur even hoog en laat de saus inkoken
n Schenk
deze over de saltimbocca
Patate fisarmonica |
Ingrediënten (4 pers) n 4
middelgrote aardappelen n 3
à 4 takjes tijm n 1
takje rosmarijn n 150
gr Parmezaanse kaas gemalen n 1
teentje look n 50
ml olijfolie n zout,
peper |
|
Bereiding
n Was
de aardappelen grondig, want ze worden met de schil gebakken
n Leg
de aardappelen stevig vast tussen twee snijplanken
n Als
je nu de schijfjes snijdt, houden de planken langs beiden kanten het mes tegen,
zodat je niet door de aardappel heen snijdt
n Maak
inkepingen in de aardappel, ongeveer 3 à 6 mm van elkaar af, dan kunnen ze
lekker krokant bakken
n Rosmarijn,
tijm, oregano, look fijn snipperen
n Zout,
peper en gemalen kaas toevoegen en alles goed mengen
n Leg
de aardappelen met de ingesneden kant naar boven in een licht beboterde
braadslede
n Deze
mengeling bestrijken tussen elk inkeping
n Bestrijk
de aardappelen met olijfolie
n Bak
ze op 220°C voor 45 minuten