Millefoglie ai frutti di bosco (met bosvruchten)

 

Ingrediėnten (4 pers)

n   200 g bladerdeeg

n   25 cl verse room

n   300 gr bosvruchten

n   2 eetlepels witte wijn

n   60 gr bloem suiker

 

 

 

Bereiding

n   De oven voorverwarmen op 200°C

n   Het bladerdeeg wat uitrollen in een vierkant

n   Neem een ovenplaat waarop je een vel bakpapier legt met daar bovenop de bladerdeeg

n   Doorprikken met een vork

n   Het bladerdeeg mag tijdens het bakken niet opblazen

n   Leg nog een vel bakpapier en nog een ovenplaat op zodat je genoeg tegengewicht geeft

n   Stop dit geheel een 10-tal minuten in den oven

n   De bakpapier en bakplaat eraf halen

n   Bestrooien met 30 gr bloem suiker.

n   Vervolgens nog in de oven voor ± 5 minuten altijd op 200°C tot de suiker karamelliseert

n   Hierna laten afkoelen op een rooster

n   De bosvruchten in de witte wijn leggen

n   Uithalen, laten uitlekken op keukenrol

n   De slagroom stijf opkloppen

n   Bladerdeeg in ongelijke stukken breken

n   Neem de dessertbordjes, leg daarop een koekje, de opgeklopte room, wat bosvruchten, een tweede koekje, een laag room, de bosvruchten

n   Afwerken met een koekje erboven op en bepoeder met bloem suiker

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen