Eierschaaltjes met roerei en garnalen of aardappelsalade

 

Ingrediënten (4 pers)

n   8 eierschalen (leeg en goed gespoeld)

n   bieslookscheuten

n   100 gr grijze garnalen

n   6 eieren

n   50 gr boter

n   100 gr kerstomaten (geel en/of rode)

n   100 gr aardappelen

n   1 snuifje suiker

n   1 koffielepel witte wijnazijn

n   1 eetlepel zure room

n   1 eetlepel lente-ui (gesnipperd)

n   1 eetlepel bieslook (gesnipperd)

n   1 mespuntje Franse mosterd

n   pper en zout

 

eierschaaltjes-met-roerei

 

Bereiding

n   Aardappelsalade

n   Kook de aardappeltjes in de schil in gezouten water

n   Laat afkoelen, pel en snij in blokjes

n   Meng de suiker met de wijnazijn en roer de vinaigrette door de aardappeltjes

n   Meng de mayonaise met de zure room, lente-ui, bieslook en mosterd

n   Roer het sausje door de aardappeltjes

n   Breng op smaak met peper en zout

n   Laat afkoelen in de koelkast

n   Roerei.

n   Verwarm een pan op laag vuur en laat er de boter in smelten

n   Klop de eieren los

n   Giet de eitjes in de pan en roer tot een zacht en smeuïg roerei

n   Breng op smaak met peper en zout

n   Vul 4 eierschalen met het roerei en werk af met grijze garnalen en bieslookscheutjes

n   Serveer met wat kerstomaatjes

n   Vul de 4 resterende eierschalen met aardappelsalade en werk af met bieslookscheutje

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen