Eierschaaltjes met
roerei en garnalen of aardappelsalade |
Ingrediënten (4 pers) n
8 eierschalen (leeg en goed gespoeld) n
bieslookscheuten n
100
gr grijze garnalen n
6
eieren n
50
gr boter n
100 gr kerstomaten (geel en/of rode) n
100
gr aardappelen n
1
snuifje suiker n
1
koffielepel witte wijnazijn n
1
eetlepel zure room n
1
eetlepel lente-ui (gesnipperd) n
1
eetlepel bieslook (gesnipperd) n
1
mespuntje Franse mosterd n
pper
en zout |
|
Bereiding
n Aardappelsalade
n Kook de aardappeltjes in de schil in gezouten water
n Laat
afkoelen, pel en snij in blokjes
n Meng
de suiker met de wijnazijn en roer de vinaigrette door de aardappeltjes
n Meng
de mayonaise met de zure room, lente-ui, bieslook en mosterd
n Roer
het sausje door de aardappeltjes
n Breng
op smaak met peper en zout
n Laat afkoelen in
de koelkast
n Roerei.
n Verwarm
een pan op laag vuur en laat er de boter in smelten
n Klop de eieren
los
n Giet
de eitjes in de pan en roer tot een zacht en smeuïg roerei
n Breng
op smaak met peper en zout
n Vul
4 eierschalen met het roerei en werk af met grijze garnalen en
bieslookscheutjes
n Serveer met wat kerstomaatjes
n Vul
de 4 resterende eierschalen met aardappelsalade en werk af met bieslookscheutje