Champignon-schorsenerensoep
met tijm |
Bereidingstijd
: 90 minuten
Ingrediënten (4 pers) n 500
gr schorseneren n 400
gr Parijse champignons n 2
kleine uien n 1
wit van prei n 1
liter gevogeltebouillon n 1
eetelepel bloem n 8
takjes tijm n 30
cl witte wijn n 120
gr mascarpone n peper
van de molen n zeezout n 3
eetlepels Solo Vloeibaar n 4
eetlepels goede olijfolie |
|
Bereiding
n Spoel
het zand van de schorseneren af en schil ze
n Snijd
de schorseneren in kleine stukjes en bewaar ze in een schaal koud water met wat
citroensap of een scheutje azijn zodat ze niet verkleuren
n Maak
de champignons schoon en snijd ze in stukjes
n Pel
de uien en snijd ze in fijne ringen, maak de prei schoon en hem eveneens in
fijne ringen
n Neem
een grote pot en stoof de prei en de ui glazig met 2 ŕ 3 eetlepels Solo
Vloeibaar
n Voeg
de champignons en witte wijn toe en plaats een deksel op de pot
n Laat
10 minuten zachtjes ‘zweten’ en bestrooi met de bloem, roer goed om en voeg
vervolgens de gevogeltebouillon en 3/4 van de schorseneren toe
n Bind
de takjes tijm op met wat keukentouw en doe dit bij de soep
n Laat
de soep ± 25 minuten zachtjes trekken en gaar intussen de rest van de
schorseneren in kokend gezouten water
n Giet
af en houd ze warm met een scheutje olijfolie erbij, kruid met peper van de
molen
n Verwijder
de tijm en mix de soep grondig, doe de soep door een fijne zeef en breng op
smaak met peper en zout
n Verdeel
de hete champignon-schorsenerensoep over 4 soepkommen en schik er de warme
schorseneren in
n Overgiet
de schorseneren telkens met wat losgeklopte mascarpone en druppel wat olijfolie
in de soep
n Werk
af met wat geritste verse tijm en dien meteen op