Asperges met
morieljes |
Naar een recept van Kwinten De Paepe
Ingrediënten (4 pers) n
8 dikke dubbele AA witte Belgische asperges n
200 gr morieljes n
250 ml gevogeltebouillon n 100 ml vin jaune
of droge sherry n
1 eigeel n
200 ml volle melk n
1 kleine ui, fijngesneden n
2 takjes tijm n
1 blaadje laurier n
peper, zout en nootmuskaat n
boter n
2 eetlepels fijn gemixte hazelnootjes n
cress voor de afwerking |
|
Bereiding
n Schil
de asperges en breek het harde uiteinden af
n Snijd
de asperges half door en kook de achterste stukken - hou twee stukken apart -
samen met tijm en laurier gaar in de helft van de gevogeltebouillon en de melk
n Giet
af maar bewaar het kookvocht en pureer de asperges in de blender
n Duw
door een zeef en kruid met peper, zout en nootmuskaat
n Snijd
van de twee achtergehouden asperges dunne plakjes, rol ze op en hou apart
n Was
de morieljes en stoof ze samen met ui aan in wat boter
n Doe
er de vin jaune en een scheutje gevogeltebouillon bij en laat ± 5 minuten
sudderen
n Giet
af maar bewaar het kookvocht
n Meng
morielje- en aspergejus en laat inkoken tot de helft
n Mix
de saus op met een eigeel tot een schuimende massa
n Bak
de voorste stukjes van de asperges in boter en kruid met peper, zout en
nootmuskaat
n Bak
de morieljes kort op
n Schik
de asperges op een bord, leg er puree en morieljes bij en werk af met saus,
hazelnootjes, rolletjes asperge en cress