Mousse
van kwartel met pruimencompote |
Recept uit het Njam magazine
Ingrediënten (10 hapjes) n
2 kwartels n
Boter n
2 cl porto n
1 cl cognac n
5 cl gevogeltebouillon n
2 blaadjes gelatine n
1 dl room n
5 verse pruimen n
schil van 1 sinaasappel n
100 gr minuutsuiker n
1 eetlepel pistachenoten n
10 kerveltakjes n
peper van de molen en
zout |
Bereiding
n Kleur de kwartels even in de boter en kruid met
peper van de molen en zout
n Gaar ze 10 minuten in een oven op 180° C
n Haal het vlees van de karkassen en maal het fijn in
de blender, samen met de porto, cognac en 4 cl gevogeltebouillon
n Warm de rest van de bouillon op en smelt hierin de
geweekte gelatineblaadjes
n Voeg toe aan de gemalen kwartels
n Laat enkele minuten opstijven in de koeling
n Klop ondertussen de room halfstijf
n Meng onder de afgekoelde kwartelmassa
n Kruid bij met peper van de molen en zout
n Laat minstens 1 uur opstijven in de koeling
n Snij de pruimen middendoor en verwijder de pit
n Verdeel de sinaasappelschil (zonder het witte
gedeelte) in fijne reepjes
n Doe de suiker, sinaasappelschil, pruimen en 2
eetlepels water in een pan en gaar de pruimen 15 minuten op een zacht vuurtje
n Laat 1 pit meepruttelen met de pruimen voor extra
binding en smaak
n Laat eveneens afkoelen
n Maak met behulp van 2 eetlepels nootjes van de
kwartelmousse en schik in een klein kommetje gevuld met pruimencompote
n Werk af met grofgehakte pistachenoten en een takje
kervel