Asperges tagliatelle met
kruidenroomsaus |
Ingrediënten (12 pers) n 1,5 kilo asperges n 500 gr verse tagliatelle n 300 gr gekookte ham n 20 gr bieslook, fijngesneden n 100 gr Parmezaanse kaas n 50 gr roomboter n 1½ dl slagroom n 250 gr kruidenkaas bijv. Philadelphia n peper en zout n 1 dl balsamico Extra n dunschillersl |
|
Bereiding
n Schil de asperges en snij ze met een dunschiller in
dunne repen maar bewaar de kopjes voor de soep!
n Snij eventuele brede repen in de lengte doormidden
zodat ze ongeveer even breed zijn
n Snij de ham ook in lange smalle repen
n Smelt de boter in een pan en voeg de slagroom en
kruidenkaas toe
n Roer dit tot een mooie gladde saus
n Kook de aspergerepen beetgaar
n Kook de tagliatelle beetgaar (al dente)
n Voeg op het laatste moment de bieslook (max. 30
seconden) erbij en giet af
n Kook de balsamico in tot stroopdikte
n Rasp de Parmezaanse kaas
n Meng in een kom de aspergesslierten, de
tagliatelle, de bieslook en hamrepen
n Draai met een vork rolletjes van de tagliatelle en
zet deze op een bord
n Geef er wat saus en geraspte Parmezaan over
n Garneer met een paar druppels balsamico