Asperges tagliatelle met kruidenroomsaus

 

Ingrediënten (12 pers)

n   1,5 kilo asperges

n   500 gr verse tagliatelle

n   300 gr gekookte ham

n   20 gr bieslook, fijngesneden

n   100 gr Parmezaanse kaas

n   50 gr roomboter

n   1½ dl slagroom

n   250 gr kruidenkaas bijv. Philadelphia

n   peper en zout

n   1 dl balsamico

Extra

n   dunschillersl

 

mei2013-voorgerecht (2)

 

Bereiding

n   Schil de asperges en snij ze met een dunschiller in dunne repen maar bewaar de kopjes voor de soep!

n   Snij eventuele brede repen in de lengte doormidden zodat ze ongeveer even breed zijn

n   Snij de ham ook in lange smalle repen

n   Smelt de boter in een pan en voeg de slagroom en kruidenkaas toe

n   Roer dit tot een mooie gladde saus

n   Kook de aspergerepen beetgaar

n   Kook de tagliatelle beetgaar (al dente)

n   Voeg op het laatste moment de bieslook (max. 30 seconden) erbij en giet af

n   Kook de balsamico in tot stroopdikte

n   Rasp de Parmezaanse kaas

n   Meng in een kom de aspergesslierten, de tagliatelle, de bieslook en hamrepen

n   Draai met een vork rolletjes van de tagliatelle en zet deze op een bord

n   Geef er wat saus en geraspte Parmezaan over

n   Garneer met een paar druppels balsamico

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen