Gegrilde
coquilles met tartaar van appel, tomaat op 2 manieren en een vinaigrette van
noten en balsamico-azijn |
Ingrediënten coquilles (4 pers) n
4 coquilles n zout Ingrediënten Vinaigrette n 100 ml balsamico-azijn n 300 ml hazelnootolie n Zout en versgemalen peper Ingrediënten Tomatencompote n 1 sjalot n 1 teen knoflook n 3 tomaten n scheut olijfolie n 1 laurierblaadje n 2 theelepels balsamico-azijn Ingrediënten Tartaar van
appel n
1
fris/zoete appel n
rasp van 1
limoen n
1 theelepel
limoenolie n
Zout Extra en
garnering n Borage Cress n Ghoa Cress® n Oyster Leaves n aardappelpapier |
|
Bereiding
n Vinaigrette
n Meng, voor de vinaigrette, de balsamico-azijn
en hazelnootolie
n Breng op smaak met zout en peper
n Tomatencompote
n Pel en snipper de sjalot
n Pel en snijd de knoflook fijn
n Snijd de tomaten in parten en verwijder, maar
bewaar de zaadlijsten
n Snijd de tomaten in brunoise
n Fruit de sjalot en de knoflook in een scheut
olijfolie
n Voeg de tomatenblokjes, laurier en
balsamico-azijn toe
n Laat koken tot gewenste dikte en gaarheid
n Tartaar van appel
n Snijd de appel in brunoise en meng met
limoenrasp, limoenolie en zout
n Coquilles
n Gril de coquilles en breng ze op smaak met
zout
n Afwerking
n Leg de tartaar van appel in een hoopje op de
borden
n Leg de couquilles erop
n Maak van de tomatencompote quenelles en leg
ze naast de coquilles
n Leg de bewaarde zaadlijsten aan de andere
kant en bestrooi ze met grof zeezout
n Serveer de dressing rondom het gerecht en
garneer met de Cress, Oyster Leaves en aardappelpapier