Mosselsoep met gember en koriander

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1½ kg mosselen

n   2 stengels selder, groene (enkele selderblaadjes)

n   1 ui

n   2 eetlepels bloem

n   50 gr boter

n   2 dl witbier

n   2 koffielepels gember, verse (geraspt)

n   2 eetlepels koriander, verse (gehakt)

n   2 saffraandraadjes

n   peper en zout

 

mosselsoep-met-gember-en-koriander

 

Bereiding

n   Snij de ui en de selder in kleine stukjes

n   Doe de mosselen in water in de gootsteen met flink wat zout en laat ze weken

n   Spoel ze daarna één voor één af en maak ze schoon

n   Doe de mosselen in de pot, kruid met peper

n   Zet het deksel op de pot en schud de mosselen geregeld

n   Haal de gare mosselen uit hun schelpen en giet het kookvocht door een fijne zeef

n   Verhit de boter in een stoofpot en doe er de ui, de gember en de selder bij

n   Stoof ze glazig aan, tot de groentjes 'glanzen' en kruid bij met peper en zout

n   Doe er de bloem bij en laat even kleuren

n   Voeg er al roerend het gezeefde mosselvocht en 2 dl water bij

n   Laat doorkoken en mix goed

n   Doe er dan 2 dl witbier bij

n   Vlak voor je dit gerecht serveert, voeg je nog een scheutje room en wat mosseltjes toe

n   Roer er vervolgens de gehakte koriander door

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen