Mosselsoep met gember
en koriander |
Ingrediënten (4 pers) n 1½
kg mosselen n 2
stengels selder, groene (enkele selderblaadjes) n 1
ui n 2
eetlepels bloem n 50
gr boter n 2
dl witbier n 2
koffielepels gember, verse (geraspt) n 2
eetlepels koriander, verse (gehakt) n 2
saffraandraadjes n peper
en zout |
|
Bereiding
n Snij
de ui en de selder in kleine stukjes
n Doe
de mosselen in water in de gootsteen met flink wat zout en laat ze weken
n Spoel
ze daarna één voor één af en maak ze schoon
n Doe
de mosselen in de pot, kruid met peper
n Zet
het deksel op de pot en schud de mosselen geregeld
n Haal
de gare mosselen uit hun schelpen en giet het kookvocht door een fijne zeef
n Verhit
de boter in een stoofpot en doe er de ui, de gember en de selder bij
n Stoof
ze glazig aan, tot de groentjes 'glanzen' en kruid bij met peper en zout
n Doe
er de bloem bij en laat even kleuren
n Voeg
er al roerend het gezeefde mosselvocht en 2 dl water bij
n Laat
doorkoken en mix goed
n Doe
er dan 2 dl witbier bij
n Vlak
voor je dit gerecht serveert, voeg je nog een scheutje room en wat mosseltjes
toe
n Roer
er vervolgens de gehakte koriander door