Appeltaart

 

Ingrediënten (2 pers)

n   3 pink lady appels

n   4 eetlepels bruine suiker

n   ¼  blad bladerdeeg

n   klontje boter

n    rasp van 1 sinaasappel

n   2 bolletjes vanille-ijs

n   sap van ½ citroen

 

 

 

 

Bereiding

n   Schil de appels

n   Snij er 2 van in stukken

n   Stoof die aan met een klontje boter en vervolgens 2 eetlepels suiker

n   Laat dit geheel zachtjes verder compoteren

n   Voeg een klein beetje water toe om te vermijden dat het geheel aanbrandt

n   Voeg op het laatste een beetje citroensap toe en mix

n   De overige appels in 4 snijden en dan in dunne plakjes snijden

n   Snij het bladerdeeg in mooie rechthoekjes snijden van 2 op 8cm

n   Openleggen, eventjes prikken met een vork en wat inboteren

n   Vervolgens een lepeltje compote openstrijken

n   Hierop vervolgens de appelschijfjes “en cheval” plaatsen

n   Vervolgens een klein beetje boter smelten en hierbij de geraspte schil doen van de sinaasappel

n   De taartjes hiermee instrijken d.m.v. een kwast

n   Het geheel nog een klein beetje bestrooien met bruine suiker en afbakken op 180°C tot ze goudbruin zijn

n   Wanneer de taartjes klaar zijn, versier ze met een quenelle ijs in het midden

n   Het geheel kan rond geserveerd worden of rechthoekig

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen