Cannelonni van komkommer
met forelmousse |
Ingrediënten
(12 pers) n 50 gr gemengde sla n 1 Granny Smith Ingrediënten Gelei n
3 stuks komkommer (= ¾
liter komkommersap) n
7 gr agar agar (10 gr per
liter vocht) n zout Ingrediënten Forelmousse n 300 gr. gerookte forel n 4 eetlepels mayonaise n 2 eetlepels room – lobbig geklopt n 1 sjalot n peper en zout n limoensap naar smaak Ingrediënten Dressing n 1 eetl. Suiker
1 theel. Mosterd 1 dl
arachideolie 1 eetl. witte wijnazijn Ingrediënten Pernodmayonaise n 1 dl mayonaise n scheutje Pernod n 1 eetlepel gembersiroop n 1 eetlepel water n
citroensap - vloeibaar Extra n
sapcentrifuge n spuitzak n spuitmond |
|
Bereiding
n Gelei
n Pureer de komkommers in de sapcentrifuge en zeef
daarna door een puntzeef, zodat je ± ¾ liter sap overhoudt
n Breng de helft van het sap aan de kook en roer de
agar agar er doorheen
n Laat dit al roerend oplossen
n Haal van het vuur af en voeg de andere helft van
het sap toe
n Meng goed en breng op smaak met wat zout
n Giet een dun laagje op een roestvrijstalen platte
schaal en laat opstijven in de koeling (let op dat de plaat goed recht staat
zodat de gelei egaal opstijft.)
n Als de gelei koud is kun je er repen van 6 cm x 12
cm van snijden
n Forelmousse
n Snipper het sjalotje zeer fijn
n Meng de forel met mayonaise in de keukenmachine tot
een gladde massa
n Spatel de losgeklopte room
erdoor
n Breng op smaak met peper,
zout, gesnipperd sjalotje en een beetje limoensap
n Doe dit in een spuitzak en bewaar in de koeling
n Dressing
n
Meng alles met de
staafmixer tot een homogene massa.
n Pernodmayonaise
n Maak mayonaise en breng op smaak met de
gembersiroop, Pernod en wat water
n Afwerking
n
Reepjes gelei in de breedte
bespuiten met een streepje mousse en daarna oprollen zodat je een canneloni
krijgt
n
Snijd de appel naar wens in
schijfjes of zeer kleine blokjes
n
Deze besprenkelen met
citroensap om verkleuring te voorkomen
n
Schik op een klein bordje
wat gewassen sla en besprenkel met wat dressing
n
Leg hierop de canneloni en
werk af met een toefje forelmousse, pernodmayonaise en de appel