Gekonfijt appeltje uit de oven gevuld met diverse soorten citrusfruit

 

Ingrediënten (12 pers)

n   12 stuks kleine appels, bv. Pink Lady, 1 per persoon

n   240 gr lichte basterd suiker

n   200 gr gesmolten boter

n    kg sinaasappels of mineola’s

n   700 gr limoenen

n   2 grape fruits

n   ½ eetlepel kaneelpoeder

n   30 gr gekonfijte gember

n   ½ dl Calvados

n   6 dl water

n   300 gr kristalsuiker

n   diverse citrus fruit - partjes van de sinaasappels, de limoenen, 2 grape fruits

Ingrediënten garnering

n   1 reep witte chocolade

n   1 reep pure chocolade

Extra

n   rasp of dunschiller

n   zesteur

n   appelboor

n   ovenschaal

 

ng-mrt2013 (2)

 

Bereiding

n   De appels schillen en het klokhuis verwijderen

n   Snij de appels horizontaal in plakjes en plaats ze weer op elkaar

n   Eventueel tegen verkleuren besprenkelen met citroensap

n   Snij van 4 sinaasappels of mineola’s en van 4 limoenen zestes met een zesteur

n   De limoen- en sinaaszestes, de gekonfijte gember, kaneelpoeder, boter en lichtbruine suiker bij de appels in een ovenslee plaatsen en afgedekt met aluminiumfolie een uur op 100̊ C in de oven plaatsen

n   Snij de alle sinaasappels, limoenen en grape fruits in partjes

n   Maak van de suiker en het water een karamel en blus af met de Calvados

n   Marineer hier het uitgesneden citrusfruit mee

n   Rasp de chocolade in krullen

n   Zet appel in midden van bord en geef de citrusvruchten eromheen

n   Garneer met chocolade krullen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen