Gelei van groene Aspergetips met gamba en mierikswortelmayonaise

 

Ingrediënten (12 pers)

n   200 gr groene aspergetips

n   300 ml visfond

n   5 gelatineblaadjes

n   12 gamba’s (1 per pers.)

n   4 eetlepelsl mayonnaise

n   4 theelepels geraspte mierikswortel

n   4 teentjes knoflook

n   12 takjes waterkers

n   peper & zout

n   olijfolie

Extra

n   keukenmachine

n   knoflookpers

 

 

Bereiding

n   Leg vier gelatineblaadjes in een bakje met koud water

n   Kook je aspergetips 3 minuten en giet ze af

n   Snij alle tips stukken en doe ze in de keukenmachine

n   Maal ze fijn en voeg er 300 ml visfond aan toe

n   Maal nogmaals totdat het een homogeen groen sap is zonder grote stukken

n   Los je gelatineblaadjes op in drie eetlepels warm water en meng dit met een lepel door je aspergesap

n   Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout

n   Verdeel het sap over amuselepels (1 lepel p.p.) en zet deze in de koelkast

n   Maak de gamba’s schoon door de schaal te verwijderen (eventueel kun je het staartje laten zitten omdat dat er leuk uitziet) en het darmkanaal te verwijderen

n   Bak de gamba’s op hoog vuur in olijfolie aan beide zijden en zet dan het vuur lager

n   Pers de knoflookteentjes boven de pan en bak deze even mee

n   Laat de gamba’s niet te lang bakken

n   Net gaar is voldoende

n   Meng ondertussen vier eetlepels mayonaise met vier theelepels geraspte mierikswortel

n   Zet de bordjes uit en haal de amuselepels uit de koeling

n   Zet op ieder bordje een amuselepel

n   Schep op elke gamba een beetje knoflook en leg op elk bordje een gamba

n   Doe hier wat mierikswortelmayonaise op en garneer met een takje waterkers

n   Breng op smaak met peper en zout

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen