Gelei van groene
Aspergetips met gamba en mierikswortelmayonaise |
Ingrediënten (12 pers) n
200 gr groene aspergetips n
300 ml visfond n
5 gelatineblaadjes n
12 gamba’s (1 per pers.) n
4 eetlepelsl mayonnaise n
4 theelepels geraspte
mierikswortel n
4 teentjes knoflook n
12 takjes waterkers n
peper & zout n
olijfolie Extra n
keukenmachine n
knoflookpers |
|
Bereiding
n Leg vier gelatineblaadjes in een bakje met koud
water
n Kook je aspergetips 3 minuten en giet ze af
n Snij alle tips stukken en doe ze in de
keukenmachine
n Maal ze fijn en voeg er 300 ml visfond aan toe
n Maal nogmaals totdat het een homogeen groen sap is
zonder grote stukken
n Los je gelatineblaadjes op in drie eetlepels warm
water en meng dit met een lepel door je aspergesap
n Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout
n Verdeel het sap over amuselepels (1 lepel p.p.) en
zet deze in de koelkast
n Maak de gamba’s schoon door de schaal te
verwijderen (eventueel kun je het staartje laten zitten omdat dat er leuk
uitziet) en het darmkanaal te verwijderen
n Bak de gamba’s op hoog vuur in olijfolie aan beide
zijden en zet dan het vuur lager
n Pers de knoflookteentjes boven de pan en bak deze
even mee
n Laat de gamba’s niet te lang bakken
n Net gaar is voldoende
n Meng ondertussen vier eetlepels mayonaise met vier
theelepels geraspte mierikswortel
n Zet de bordjes uit en haal de amuselepels uit de
koeling
n Zet op ieder bordje een amuselepel
n Schep op elke gamba een beetje knoflook en leg op
elk bordje een gamba
n Doe hier wat mierikswortelmayonaise op en garneer
met een takje waterkers
n Breng op smaak met peper en zout