Quiche met geitenkaas en kerstomaten

 

Ingrediënten (24 porties)

n   1 rol bladerdeeg

n   80 gr chorizo (in sneetjes)

n   150 g kleine trostomaatjes (of tapastomaten)

n   50 gr rucola

n   180 gr geitenkaas (rolletje)

n   30 gr parmezaan (blok)

n   5 eieren

n   2 dl room

n   peper en zout

 

Quiche_geitenkaas_cocktail_MR

 

Bereiding

n   Snij de chorizosneetjes in fijne reepjes

n   Hak de rucola grof

n   Snij de geitenkaas in schijfjes van ± 1 cm dik

n   Klop de eieren los met een vork, samen met de room

n   Kruid met peper en zout

n   Rasp de parmezaan

n   Leg het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø: 28 à 30 cm en H: 4 cm)

n   Prik een paar keer in het deeg met een vork

n   Verdeel de grof gehakte rucola en de chorizoreepjes over het deeg en leg er de schijfjes geitenkaas naast elkaar op

n   Giet de eiermengeling over de ingrediënten en verdeel er de tomaten over, met het kroontje naar boven

n   Bestrooi met parmezaan en zet 25 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven

n   Verlaag de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 minuten verder bakken

n   Snij de quiche in blokjes en serveer als hapje. Ideaal voor een groot aantal gasten

 

Biertip

n   Postel Blond – Abdijbier

 

Wijntip

n   Riesling Cuvée RéserveA.O.P. AlsaceCaves de Bennwihr

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen