Quiche met geitenkaas en kerstomaten |
Ingrediënten (24 porties) n
1 rol bladerdeeg n
80 gr chorizo (in sneetjes) n
150 g kleine trostomaatjes (of tapastomaten) n
50 gr rucola n
180 gr geitenkaas (rolletje) n
30 gr parmezaan (blok) n
5 eieren n
2 dl room n peper
en zout |
|
Bereiding
n Snij
de chorizosneetjes in fijne reepjes
n Hak
de rucola grof
n Snij
de geitenkaas in schijfjes van ± 1 cm dik
n Klop
de eieren los met een vork, samen met de room
n Kruid
met peper en zout
n Rasp
de parmezaan
n Leg
het uitgerolde bladerdeeg samen met het bakpapier in een taartvorm (Ø: 28 à 30
cm en H: 4 cm)
n Prik
een paar keer in het deeg met een vork
n Verdeel
de grof gehakte rucola en de chorizoreepjes over het deeg en leg er de
schijfjes geitenkaas naast elkaar op
n Giet
de eiermengeling over de ingrediënten en verdeel er de tomaten over, met het
kroontje naar boven
n Bestrooi
met parmezaan en zet 25 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven
n Verlaag
de temperatuur tot 160 °C en laat nog 10 minuten verder bakken
n Snij
de quiche in blokjes en serveer als hapje. Ideaal voor een groot aantal gasten
Biertip
n Postel
Blond – Abdijbier
Wijntip
n Riesling
Cuvée RéserveA.O.P. AlsaceCaves de Bennwihr