Bospaddestoelen en petit gris-slakjes in brickdeeg

 

Ingrediënten (16 pers)

n   150 gr bospaddestoelen

n   16 petit-gris slakjes

n   3 sjalotten

n   1 teentje look

n   16 kleine shi-take paddestoelen

n   Krulandijvie

n   50 ml slaolie

n   20 ml rode wijnazijn

n   brickdeeg

 

bospaddestoelen en petit-grisslakjes in brickdeeg

 

Bereiding

n   De bospaddestoelen grondig kuisen net als de sjalotten en het teentje look

n   Na het kuisen in een kleine brunoise versnijden

n   Alles aanstoven in een weinig olijfolie

n   De "petit-gris" slakjes ook in een fijne brunoise versnijden en toevoegen aan de gestoofde groentjes

n   De velletjes brickdeeg afsnijden op 10 cm lengte en instrijken met olijfolie

n   Beleggen met het bospaddestoelen mengsel

n   Oprollen en afbakken in de oven of in een weinig olijfolie op de bakpan

n   De krulandijvie kuisen en door het mengsel van de slaolie en de rode wijnazijn halen

n   Kruiden met peper en zout

n   De shi-take paddestoelen kuisen en kort aanbakken in een weinig olijfolie

n   Een weinig krulandijvie in een glaasje schikken, er een brick-gebakje bijsteken

n   Afwerken met een paar gebakken shi-take paddestoelen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen