Coquilles met Duvelsaus |
Ingrediënten (12 pers) n
12 stuks coquilles - 1
p.p n
olie n
peper en zout n
6 schorseneren n
citroensap n
150 ml melk n
scheutje room n
1 bosje peterselie n
12 bladjes spinazie n
2 eiwitten n
3 dl zonnebloemolie n
2 sjalotten n
1 kruidenbuiltje n
1 flesje Duvel (bier) n
4 dl gevogeltefond n
2 dl slagroom n
Boter Ingrediënten eextra n
Schelpen n
plastic handschoenen n
ijsklontjes |
|
Bereiding
n Schil de schorseneren (doe handschoenen aan!)
n Snij ze in stukken en dompel ze in water met citroensap
om ze mooi wit te houden
n Meng de melk met 150 ml water en kook er de
schorseneren in gaar
n Giet af
n Pureer de schorseneren met het scheutje room tot
puree
n Blancheer de peterselie en de spinazie heel kort in
kokend lichtgezouten water en verfris meteen in ijswater
n Pureer goed glad
n Doe er het eiwit en de zonnebloemolie bij en mix
tot een groene mayonaise
n Snipper de sjalotten en stoof glazig in wat boter
n Doe er het kruidenbuiltje en de Duvel bij
n Laat bijna droog koken
n Giet er dan de bouillon bij en laat tot de helft
inkoken
n Doe de room bij de saus
n Halveer de coquilles horizontaal, bestrijk ze met
olie en kruid ze met peper en zout
n Gril ze kort aan beide kanten goudbruin
n Schuim de Duvelsaus even op met de mixer
n Op bordjes of in schelpen (schelpen evt. “vastzetten”
met propje aluminiumfolie)
n Serveer de coquilles in een schelp, op een lepeltje
schorsenerenpuree, dotjes peterselie-mayonaise en de saus.