Selderijroomsoep met rivierkreeftjes soep

 

Ingrediënten (12 pers)

n   1 stronk bleekselderij

n   2 doosjes rivierkreeftjes

n   2 preien

n   3 uien

n   3 aardappelen

n   2 liter groentebouillon

n   100 gr boter

n   ½ liter room

n   1 potje foreleitjes

n   olijfolie

n   peper en zout

Ingrediënten garnering

n   selderijgroen

 

soep-december-2012

 

Bereiding

n   Verwijder de harde onderkanten van de selderij

n   Haal de draden van de nerven af

n   Snij de selderijstengels in stukjes, houd 2 stengels apart als garnering

n   Maak de preien en uien schoon en snij in kleine stukjes

n   Snij de selderijstengels in stukjes, houd 2 stengels opzij voor garnering

n   Fruit de groenten in boter in een stoofpan

n   Giet de bouillon erbij, laat 30 minuten zachtjes koken tot groentes gaar zijn

n   Maak een gladde soep met de staafmixer

n   Zeef de soep

n   Voeg nu de room toe en breng op smaak met zout en peper

n   Verwarm de rivierkreeftjes in een beetje soep

n   Snij de apart gehouden stengels bleekselderij en het selderijgroen in zeer dunne reepjes

n   Verdeel de soep over de borden of koppen en schep de kreeftjes erop

n   Garneer met de foreleitjes en de in zeer dunne reepjes gesneden bleekselderij en groen

n  Voeg enkele druppels olijfolie toe

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen