Selderijroomsoep met rivierkreeftjes soep |
Ingrediënten (12 pers) n 1 stronk
bleekselderij n 2 doosjes rivierkreeftjes n 2 preien n 3 uien n 3 aardappelen n 2 liter
groentebouillon n 100 gr boter n ½ liter room n 1 potje
foreleitjes n olijfolie n peper en zout Ingrediënten garnering n selderijgroen |
|
Bereiding
n Verwijder de harde onderkanten van de
selderij
n Haal de draden van de nerven af
n Snij de selderijstengels in stukjes, houd 2
stengels apart als garnering
n Maak de preien en uien schoon en snij in
kleine stukjes
n Snij de selderijstengels in stukjes, houd 2
stengels opzij voor garnering
n Fruit de groenten in boter in een stoofpan
n Giet de bouillon erbij, laat 30 minuten
zachtjes koken tot groentes gaar zijn
n Maak een gladde soep met de staafmixer
n Zeef de soep
n Voeg nu de room toe en breng op smaak met
zout en peper
n Verwarm de rivierkreeftjes in een beetje soep
n Snij de apart gehouden stengels bleekselderij
en het selderijgroen in zeer dunne reepjes
n Verdeel de soep over de borden of koppen en
schep de kreeftjes erop
n Garneer met de foreleitjes en de in zeer
dunne reepjes gesneden bleekselderij en groen
n Voeg enkele druppels olijfolie toe