Brodo con frittatine di indivia

 

Ingrediënten

n  400 gr andijvie

n  3 l kippenbouillon

n  3 et olijfolie

 

       Voor de omelet

 

n  6 eieren

n  30 gr grana padano gemalen

n  Peper en zout

 

Bereiding

 

n  Begin met wassen van de andijvie

n  Blancheer de groenten gaar onder deksel

n  Als ze gaar zijn, giet het water af en vang de groenten op in een zeef

n  Nijp de groenten nu plat met de handen zodat de overtollige water eruit sijpelt

n   hak de groenten grof.

n  Breek de eieren in een mengkom

n  Klop ze los met een garde en voeg wat nootmuskaat, peper en zout, gemalen kaas toe

n  Voeg de gesnipperde groenten toe

n  Roer alles nog even in de eieren

n  Warm de olijfolie in een pan, voeg de eieren toe, laat 5 minuten aan beide kanten goed bakken.

n  De omeletten laten afkoelen en daarna in kleine blokjes snijden.

n  Breng nu de kippenbouillon aan de kook, voeg er de groenten en de stukjes omelet bij en laten verder koken voor ongeveer 5 à 10 minuten.

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen