Brodo con frittatine
di indivia |
Ingrediënten n 400
gr andijvie n 3
l kippenbouillon n 3
et olijfolie Voor de
omelet n 6
eieren n 30
gr grana padano gemalen n Peper
en zout |
|
Bereiding
n Begin
met wassen van de andijvie
n Blancheer
de groenten gaar onder deksel
n Als
ze gaar zijn, giet het water af en vang de groenten op in een zeef
n Nijp
de groenten nu plat met de handen zodat de overtollige water eruit sijpelt
n hak de groenten grof.
n Breek
de eieren in een mengkom
n Klop
ze los met een garde en voeg wat nootmuskaat, peper en zout, gemalen kaas toe
n Voeg
de gesnipperde groenten toe
n Roer
alles nog even in de eieren
n Warm
de olijfolie in een pan, voeg de eieren toe, laat 5 minuten aan beide kanten
goed bakken.
n De
omeletten laten afkoelen en daarna in kleine blokjes snijden.
n Breng
nu de kippenbouillon aan de kook, voeg er de groenten en de stukjes omelet bij
en laten verder koken voor ongeveer 5 à 10 minuten.