Mousse al croccante di pistacchi

 

Ingrediënten (4 personen)

 

n  300 gr ricotta

n  80 gr pistachenoten ongezouten

n  Schil van een halve sinaasappel

n  Kaneel

n  100 gr suiker

n  50 gr bloemsuiker

n  50 gr slagroom

n  gekonfijte sinaasappelrepels (delhaize )

 

Bereiding

 

 

n  Eerst de pistachenoten afkoken enkele minuten in kokend water

n  Water afgieten, de noten afdrogen

n  De ricotta met de bloemsuiker, de geraspte sinaasappelschil en een mespunt kaneel mengen tot een romige crème

n  Daarna 50 gr opgeklopte slagroom toevoegen

n  De suiker karamelliseren in een anti kleef pan samen met de pistachenoten

n  Bedek de werkplaat met bakpapier, giet de karamel hier op en maak plat met een spatel

n  Laten afkoelen, de croccante is klaar, nu alles goed malen en daarna toevoegen aan de ricotta mousse.

n  Het geheel verdelen in kommetjes, goed koel serveren met de gekonfijte sinaasappelrepels (delhaize )

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen