Carpaccio bonbons met truffelmayonaise

 

Bereidingstijd : 30 minuten

Heerlijke amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla

 

Ingrediënten (8 stuks)

n   8 plakjes dungesneden carpaccio

n   50 gr sla

n   2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd

n   paar blaadjes verse basilicum

n   2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas

Ingrediënten truffelmayonaise

n   1 eidooier

n   1 theelepel mosterd

n   1 eetlepel witte wijnazijn

n   150 ml zonnebloemolie

n   1 à 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma

n   peper en zout

Extra

n   Amuselepels

n   Staafmixer

n   Hoge maatbeker  

carpaccio_amuse

 

 

 

Bereiding

n   Truffelmayonaise

n   Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe

n   Mix dit met een staafmixer tot een glad papje

n   Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden

n   Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje er bij

n   Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel

n   Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise

n   Klop als laatste kort de truffelolie met een garde erdoor

n   Bonbons

n   Leg een plakje carpaccio op een bordje

n   Smeer een klein beetje truffelmayonaise in het midden

n   Leg een klein hoopje sla er op en verdeel wat pijnboompitjes en parmezaanse kaas er over

n   Vouw de buitenzijden naar binnen zodat er een bonbon ontstaat

n   Leg deze omgekeerd (met de mooie zijde boven) op een amuselepel of bordje

n   Decoreer de carpaccio bonbons met een beetje truffelmayo, basilicum, parmezaanse kaas en pijnboompitten

 

carpaccio amuse001   carpaccio amuse002   carpaccio amuse01

 

carpaccio amuse02   carpaccio amuse03   carpaccio amuse043

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen