Bereidingstijd
: 30 minuten
Heerlijke
amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla
Ingrediënten (8 stuks) n 8 plakjes dungesneden carpaccio n 50 gr sla n 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd n paar blaadjes verse basilicum n 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas Ingrediënten truffelmayonaise n 1 eidooier n 1 theelepel mosterd n 1 eetlepel witte wijnazijn n 150 ml zonnebloemolie n 1 à 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma n peper en zout Extra n Amuselepels n Staafmixer n Hoge maatbeker |
|
Bereiding
n Truffelmayonaise
n Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een
beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe
n Mix dit met een staafmixer tot een glad papje
n Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker
begint te worden
n Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix
deze beetje bij beetje er bij
n Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen
in het mengsel
n Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan
mayonaise
n Klop als laatste kort de truffelolie met een garde
erdoor
n Bonbons
n Leg een plakje carpaccio op een bordje
n Smeer een klein beetje truffelmayonaise in het
midden
n Leg een klein hoopje sla er op en verdeel wat
pijnboompitjes en parmezaanse kaas er over
n Vouw de buitenzijden naar binnen zodat er een
bonbon ontstaat
n Leg deze omgekeerd (met de mooie zijde boven) op
een amuselepel of bordje
n Decoreer de carpaccio bonbons met een beetje
truffelmayo, basilicum, parmezaanse kaas en pijnboompitten