Gerookte zalm amuse |
Bereidingstijd : 10 minuten
Een elegante hapklare hors d'oeuvre, die het goed zal
doen op een etentje. Gerookte zalm wordt geserveerd met een mierikswortel crème
op een lepel. Je kunt de zalm ook serveren op een crostini, indien gewenst
Ingrediënten (6 pers) n 1
eetlepel mierikswortelsaus n 1
theelepel citroensap n 200 ml
slagroom n 3
plakjes gerookte zalm n 6
kappertjes of peterselie voor garnering n zout en
peper |
|
Bereiding
n Snijd de
gerookte zalm in 12 kleine rechthoeken die passen op de serveerlepels
n Zet apart
n Klop de
room met een elektrische mixer en voeg dan de mierikswortel, citroensap, zout
en peper toe
n Smeer dit
mengsel in de lepels, leg er vervolgens de zalm op
n Voeg wat
van het roommengsel toe, leg er dan weer wat zalm op en bedek met een beetje
mierikswortelsaus
n Versier
met een kappertje of bestrooi met gehakte peterselie