Gerookte zalm amuse

 

Bereidingstijd : 10 minuten

Een elegante hapklare hors d'oeuvre, die het goed zal doen op een etentje. Gerookte zalm wordt geserveerd met een mierikswortel crème op een lepel. Je kunt de zalm ook serveren op een crostini, indien gewenst

 

Ingrediënten (6 pers)

n   1 eetlepel mierikswortelsaus

n   1 theelepel citroensap

n   200 ml slagroom

n   3 plakjes gerookte zalm

n   6 kappertjes of peterselie voor garnering

n   zout en peper

 

Foto recept: Gerookte zalm amuse

 

Bereiding

n   Snijd de gerookte zalm in 12 kleine rechthoeken die passen op de serveerlepels

n   Zet apart

n   Klop de room met een elektrische mixer en voeg dan de mierikswortel, citroensap, zout en peper toe

n   Smeer dit mengsel in de lepels, leg er vervolgens de zalm op

n   Voeg wat van het roommengsel toe, leg er dan weer wat zalm op en bedek met een beetje mierikswortelsaus

n   Versier met een kappertje of bestrooi met gehakte peterselie

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen