Sint-Jakobsschelpen
met pastinaakcrème en bieslookboter |
Bereidingstijd
: 40 minuten
Ingrediënten (4 pers) n 16
sint-jakobsschelpen zonder corail n ½
bussel verse bieslook n 50
gr ongezouten boter n peper
en zout n 300
gr pastinaak n 1
sjalot n 20
gr boter n 1
dl melk n 2
dl verse room |
|
Bereiding
n Schil de
pastinaak
n Snijd de
pastinaak fijn
n Neem een
kookpan met koud water en kook de pastinaak 10 minuten
n Voeg een
snuifje zout toe
n Giet af
en zet de pastinaak apart
n Stoof in
een pan de sjalot aan in wat boter
n Voeg de
pastinaak, de room en de melk toe
n Kruid met
peper en zout
n Mix het
geheel en zeef het daarna
n Mix
vervolgens opnieuw
n Maak de
sint-jakobsschelpen schoon met keukenpapier
n Verwijder
de zenuw rond de sint-jakobsschelpen door een insnijding te maken
n Laat de
boter smelten in een pan
n Wanneer
de boter bruin is, voegt u de sint-jakobsschelpen toe
n Kruid met
peper en zout
n Bak de
sint-jakobsschelpen goudbruin aan en draai ze regelmatig om
n Leg de
sint-jakobsschelpen op een bedje van pastinaakcrème
n Strooi er
de fijngesnipperde bieslook over