Sint-Jakobsschelpen met pastinaakcrème en bieslookboter

 

Bereidingstijd : 40 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   16 sint-jakobsschelpen zonder corail

n   ½  bussel verse bieslook

n   50 gr ongezouten boter

n   peper en zout

n   300 gr pastinaak

n   1 sjalot

n   20 gr boter

n   1 dl melk

n   2 dl verse room

 

15_0

 

Bereiding

n   Schil de pastinaak

n   Snijd de pastinaak fijn

n   Neem een kookpan met koud water en kook de pastinaak 10 minuten

n   Voeg een snuifje zout toe

n   Giet af en zet de pastinaak apart

n   Stoof in een pan de sjalot aan in wat boter

n   Voeg de pastinaak, de room en de melk toe

n   Kruid met peper en zout

n   Mix het geheel en zeef het daarna

n   Mix vervolgens opnieuw

n   Maak de sint-jakobsschelpen schoon met keukenpapier

n   Verwijder de zenuw rond de sint-jakobsschelpen door een insnijding te maken

n   Laat de boter smelten in een pan

n   Wanneer de boter bruin is, voegt u de sint-jakobsschelpen toe

n   Kruid met peper en zout

n   Bak de sint-jakobsschelpen goudbruin aan en draai ze regelmatig om

n   Leg de sint-jakobsschelpen op een bedje van pastinaakcrème

n   Strooi er de fijngesnipperde bieslook over

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen