Currysoep met garnalen en paksoi

 

Bereidingstijd : 25 minuten

Goed gevulde soep met garnalen, paksoi en wortel op basis van rode curry en kokosmelk

 

Ingrediënten (4 pers)

n   400 ml kokosmelk

n   500 ml kippenbouillon

n   300 gr paksoi, gesneden

n   200 gr wortels

n   1 uitje

n   2 eetlepels rode curry (mild)

n   1 cm gember

n   ½ theelepel kurkuma

n   peper en zout

n   150 gr garnalen

n   olie om te bakken

 

curry_soep

 

Bereiding

n   Snipper het uitje fijn

n   Snijd de gember in kleine stukjes en fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie

n   Snijd de worteltjes in stukjes en bak een minuut of 3 mee

n   Schep de curry en kurkuma er bij en roer door elkaar

n   Giet de kokosmelk en bouillon er bij en breng aan de kook

n   Laat 5 minuten koken en voeg daarna de paksoi en garnalen toe en kook nog een minuut of 5 zachtjes door

n   Proef of de soep misschien nog een beetje peper of zout nodig heeft

n   Lekker met bv wat gebakken uitjes of pinda’s

 

currysoep met paksoi 01   currysoep met paksoi 01   currysoep met paksoi 01

 

currysoep met paksoi 01   currysoep met paksoi 01   currysoep met paksoi 01

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen