Bereidingstijd
: 25 minuten
Goed
gevulde soep met garnalen, paksoi en wortel op basis van rode curry en
kokosmelk
Ingrediënten (4 pers) n 400 ml kokosmelk n 500 ml kippenbouillon n 300 gr paksoi, gesneden n 200 gr wortels n 1 uitje n 2 eetlepels rode curry (mild) n 1 cm gember n ½ theelepel kurkuma n peper en zout n 150 gr garnalen n olie om te bakken |
|
Bereiding
n Snipper het uitje fijn
n Snijd de gember in kleine stukjes en fruit deze aan
in een pan met een klein beetje olie
n Snijd de worteltjes in stukjes en bak een minuut of
3 mee
n Schep de curry en kurkuma er bij en roer door
elkaar
n Giet de kokosmelk en bouillon er bij en breng aan
de kook
n Laat 5 minuten koken en voeg daarna de paksoi en
garnalen toe en kook nog een minuut of 5 zachtjes door
n Proef of de soep misschien nog een beetje peper of
zout nodig heeft
n Lekker met bv wat gebakken uitjes of pinda’s