Valentijnspapillot van parelhoenfilet met oosters tintje

 

Bereidingstijd: 50 minuten

 

Ingrediënten (2 pers)

n   2 vellen aluminiumfolie

n   5 takjes verse koriander

n   100 g shii-takes

n   zout

n   kerriepoeder

n   Solo

n   2 eetlepels gin

n   sojasaus

n   2 sinaasappelen

n   peper

n   gemberpoeder

n   80 gr sojascheuten

n   300 gr parelhoen filet

n   ½  koffielepel aardappelzetmeel

n   2 schijven verse ananas

n   6 uitjes

 

 

Bereiding

n   Papillotten – maak deze eerst

n   Vouw elk blad aluminiumpapier dubbel

n   Met de punt van een mesje kun je er een half hart (H 30 cm, B 24 cm) op tekenen

n   Knip de vorm uit met een schaar

n   Als je het aluminiumpapier openvouwt, heb je dan een mooi symmetrisch hart

n   Snijd met een scherp mes de schil van de ananasschijven

n   Verwijder de zwarte puntjes en het houtachtige middenstuk

n   Snijd dan de ananas in stukjes van 1 cm

n   Pel uitjes en snijd ze in vieren

n   Pluk de blaadjes koriander

n   Pers de sinaasappelen

n   Snijd de stelen van de zwammen en snijd de hoedjes in dunne plakjes

n   Verwijder het vel van de parelhoenfilets en kruid ze met peper, zout en een snuifje kerrie- en gemberpoeder

n   Bak ze even om en om aan in Solo

n   Haal ze uit de pan en laat afkoelen

n   Doe de uitjes en de versneden shii-takes in de pan en roerbak ze 2 à 3 minuten

n   Voeg de sojascheuten en ananasblokjes toe en roerbak nog 1 à 2 minuten

n   Plooi de "harten" van aluminiumpapier open en leg ze elk met een helft in een diep bord

n   Vul van het ene hart de linkerhelft en van het andere de rechterhelft: verdeel de groenten over de papillotten en schik er een parelhoenfilet op

n   Zet de pan terug op het vuur

n   Maak de sappen los met gin en blus met de helft van het sinaasappelsap

n   Voeg 10 druppels sojasaus toe en laat even door koken

n   Bind de saus met in het overige sinaasappelsap opgeloste aardappelzetmeel

n   Kruid en laat af koelen

n   Giet de saus in de papillotten en verdeel er de korianderblaadjes over

n   Vouw de papillotten mooi dicht tot 2 halve harten

n   Sluit de randjes goed

n   Leg de papillotten op een met Solo ingesmeerde ovenschotel

n   Zet de schotel in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze stevig en mooi bol opgeblazen zijn (ongeveer 10 à 12 minuten)

n   Leg de twee halve harten op een serveerschotel, zodat ze samen een hart vormen

n   Snijd ze open aan tafel en serveer met rijst

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen