Valentijnspapillot van
parelhoenfilet met oosters tintje |
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten (2 pers) n
2 vellen aluminiumfolie n
5 takjes verse
koriander n
100 g shii-takes n
zout n
Solo n
2 eetlepels gin n
sojasaus n
2 sinaasappelen n
peper n
gemberpoeder n
80 gr sojascheuten n
300 gr parelhoen filet n
½ koffielepel aardappelzetmeel n
2 schijven verse ananas n 6 uitjes |
|
Bereiding
n Papillotten – maak deze eerst
n Vouw elk
blad aluminiumpapier dubbel
n Met de
punt van een mesje kun je er een half hart (H 30 cm, B 24 cm) op tekenen
n Knip de
vorm uit met een schaar
n Als je
het aluminiumpapier openvouwt, heb je dan een mooi symmetrisch hart
n Snijd met
een scherp mes de schil van de ananasschijven
n Verwijder
de zwarte puntjes en het houtachtige middenstuk
n Snijd dan
de ananas in stukjes van 1 cm
n Pel
uitjes en snijd ze in vieren
n Pluk de
blaadjes koriander
n Pers de
sinaasappelen
n Snijd de
stelen van de zwammen en snijd de hoedjes in dunne plakjes
n Verwijder
het vel van de parelhoenfilets en kruid ze met peper, zout en een snuifje
kerrie- en gemberpoeder
n Bak ze
even om en om aan in Solo
n Haal ze
uit de pan en laat afkoelen
n Doe de
uitjes en de versneden shii-takes in de pan en roerbak ze 2 à 3 minuten
n Voeg de
sojascheuten en ananasblokjes toe en roerbak nog 1 à 2 minuten
n Plooi de
"harten" van aluminiumpapier open en leg ze elk met een helft in een
diep bord
n Vul van
het ene hart de linkerhelft en van het andere de rechterhelft: verdeel de
groenten over de papillotten en schik er een parelhoenfilet op
n Zet de
pan terug op het vuur
n Maak de
sappen los met gin en blus met de helft van het sinaasappelsap
n Voeg 10
druppels sojasaus toe en laat even door koken
n Bind de
saus met in het overige sinaasappelsap opgeloste aardappelzetmeel
n Kruid en
laat af koelen
n Giet de
saus in de papillotten en verdeel er de korianderblaadjes over
n Vouw de
papillotten mooi dicht tot 2 halve harten
n Sluit de
randjes goed
n Leg de
papillotten op een met Solo ingesmeerde ovenschotel
n Zet de
schotel in een op 200°C voorverwarmde oven tot ze stevig en mooi bol opgeblazen
zijn (ongeveer 10 à 12 minuten)
n Leg de
twee halve harten op een serveerschotel, zodat ze samen een hart vormen
n Snijd ze
open aan tafel en serveer met rijst