Doperwten-crèmesoep

 

 

Ingrediënten

n       1 l kippenbouillon (water + blokje)

n       500 gr doperwtjes (vers of diepvries)

n       2 uien

n       2 eetlepels gehakte peterselie

n       enkele radijsjes

n       1 dl room

n       boter

n       tijm

n       laurier

n       zout en peper

 

Bereiding

n       Pel en hak de uien fijn

n       Fruit ze glazig in een klontje boter

n       Voeg de doperwtjes bij en overgiet met de kippenbouillon

n       Kruid met een snuifje gedroogde tijm, laurierpoeder, zout en peper

n       Breng aan de kook en laat 15 minuten zacht sudderen

n       Was en snij de radijsjes in schijfjes

n       Klop der oom op

n       Mix de soep, kruid ze eventueel nog wat bij en strooi er de gehakte peterselie in

n       Verwarm ze nog even tot tegen de kook aan

n       Garneer elke portie met schijfjes radijs en een toef room

n       Serveer meteen

 

Fijnproef-advies

n       Een handjevol kropslabladeren maakt de soep fluweliger en nog mooier groen van kleur

 

Serveer-suggestie

n       Lekker met croûtons van bruin brood. U kunt ook kant-en-klare soepknabbels nemen

 

Culinaire Kookclub Houthalen