Doperwten-crèmesoep |
Ingrediënten
n 1 l kippenbouillon (water + blokje)
n 500 gr doperwtjes (vers of
diepvries)
n 2 uien
n 2 eetlepels gehakte peterselie
n enkele radijsjes
n 1 dl room
n boter
n tijm
n laurier
n zout en peper
Bereiding
n Pel en hak de uien fijn
n Fruit ze glazig in een klontje boter
n Voeg de doperwtjes bij en overgiet
met de kippenbouillon
n Kruid met een snuifje gedroogde
tijm, laurierpoeder, zout en peper
n Breng aan de kook en laat 15 minuten
zacht sudderen
n Was en snij de radijsjes in
schijfjes
n Klop der oom op
n Mix de soep, kruid ze eventueel nog
wat bij en strooi er de gehakte peterselie in
n Verwarm ze nog even tot tegen de
kook aan
n Garneer elke portie met schijfjes
radijs en een toef room
n Serveer meteen
Fijnproef-advies
n Een handjevol kropslabladeren maakt
de soep fluweliger en nog mooier groen van kleur
Serveer-suggestie
n Lekker met croûtons van bruin brood.
U kunt ook kant-en-klare soepknabbels nemen