Kabeljauw
onder een korst van parmezaan |
Ingrediėnten
(4 pers)
n 1 teentje look
n 1 sjalotje
n Solo
n 4 grote tomaten
n 520 gr kabeljauwfilet (volledig graatloos
en ongeveer 2 cm dik
n peper en selderijzout
n 1 potje saffraanpoeder (8 cg)
n 4 mooie takjes tijm
n 4 eetlepels gemalen parmezaan
n 4 eetlepels paneermeel
n 4 dl droge witte wijn (bijvoorbeeld
Muscadet, die ook bij de maaltijd gedronken wordt)
Bereiding
n Pel en pers de look
n Reinig en snipper het sjalotje
n Stoof het zacht in wat Solo met de
geperste look
n Laat afkoelen
n Pel de tomaten en verwijder de zaden
en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in teerlingen
n Spoel de kabeljauwfilet, verdeel in
4 gelijke stukken en dep droog
n Bestrijk de bodem van 4 individuele
kleine schoteltjes met Solo
n Schik er de porties kabeljauwfilet
in met de graatkant naat boven gericht
n Kruid met peper, selderijzout en
saffraanpoeder
n Verdeel de sjalotsnippers er bovenop
en leg er een takje verse tijm op
n Bedek de vis met de tomaatblokjes
n Meng de parmezaan met het paneermeel
n Bestrooi elke portie kabeljauw ruim
met het mengsel
n Giet de witte wijn rondom en leg
enkele vlokjes Solo bovenop en rondom de kabeljauw
n Warm een oven voor tot 200°C
n Zet de schotel of schoteltjes
minsten 15 ą 20 minuten in de oven tot er een goudbruin korstje ontstaat en de
kabeljauw gaar is (controleer de gaarheid met een priem)
n Serveer met rijst of puree en een
glaasje Muscadet
Tip
n Vervang de tijm eventueel door lavas,
dragon of verse koriander