Kabeljauw onder een korst van parmezaan

 

 

Ingrediėnten (4 pers)

n       1 teentje look

n       1 sjalotje

n       Solo

n       4 grote tomaten

n       520 gr kabeljauwfilet (volledig graatloos en ongeveer 2 cm dik

n       peper en selderijzout

n       1 potje saffraanpoeder (8 cg)

n       4 mooie takjes tijm

n       4 eetlepels gemalen parmezaan

n       4 eetlepels paneermeel

n       4 dl droge witte wijn (bijvoorbeeld Muscadet, die ook bij de maaltijd gedronken wordt)

 

Bereiding

n       Pel en pers de look

n       Reinig en snipper het sjalotje

n       Stoof het zacht in wat Solo met de geperste look

n       Laat afkoelen

n       Pel de tomaten en verwijder de zaden en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in teerlingen

n       Spoel de kabeljauwfilet, verdeel in 4 gelijke stukken en dep droog

n       Bestrijk de bodem van 4 individuele kleine schoteltjes met Solo

n       Schik er de porties kabeljauwfilet in met de graatkant naat boven gericht

n       Kruid met peper, selderijzout en saffraanpoeder

n       Verdeel de sjalotsnippers er bovenop en leg er een takje verse tijm op

n       Bedek de vis met de tomaatblokjes

n       Meng de parmezaan met het paneermeel

n       Bestrooi elke portie kabeljauw ruim met het mengsel

n       Giet de witte wijn rondom en leg enkele vlokjes Solo bovenop en rondom de kabeljauw

n       Warm een oven voor tot 200°C

n       Zet de schotel of schoteltjes minsten 15 ą 20 minuten in de oven tot er een goudbruin korstje ontstaat en de kabeljauw gaar is (controleer de gaarheid met een priem)

n       Serveer met rijst of puree en een glaasje Muscadet

 

Tip

n       Vervang de tijm eventueel door lavas, dragon of verse koriander

 

Culinaire Kookclub Houthalen