Kipmedaillons met witloofsuprême

 

 

Ingrediënten (4 pers)

n       4 kippenfilets

n       5 stronkjes witloof

n       1 sjalotje

n       ½ dl kippenbouillon

n       1 eetlepel witte port

n       20 cl room

n       boter

n       suiker

n       zout en peper

 

Bereiding

n       Maak het witloof schoon, verwijder de bittere kerntjes onderaan

n       Blancheer een twaalftal van de buitenste blaadjes en laat ze goed uitlekken

n       Snipper de rest van het witloof fijn

n       Pel en snipper het sjalotje

n       Fruit de sjalot- en witloofsnippers een paar minuten in wat boter en kruid met peper en een snuifje zout

n       Voeg de room, de kippenbouillon en de port bij

n       Laat in de open pan op een zacht vuurtje sudderen tot het witloof heel zacht is en er een gebonden saus ontstaat

n       Bak de gekruide kippenfilets aan weerskanten gaar en goudbruin in een pan met wat boter

n       Leg de witloofblaadjes op de boden en tegen de wand van kleine ronde vormpjes

n       Vul ze met de witloofsuprême en keer de vormpjes om op de borden

n       Snij de gare kippenfilets in plakjes en schik ze tot waaiertjes naast de witlooftimbaaltjes

 

Praktische tip

n       Bind de witloofsuprême eventueel met wat expressausbinder

 

Serveer-suggestie

n       Lekker met gebakken aardappelen

 

Wijnadvies

n       Een frisse, witte Mâcon-Villages zal de suprême subliem ondersteunen

 

Culinaire Kookclub Houthalen