Kipmedaillons met witloofsuprême |
Ingrediënten
(4 pers)
n 4 kippenfilets
n 5 stronkjes witloof
n 1 sjalotje
n ½ dl kippenbouillon
n
1 eetlepel
witte port
n
20 cl
room
n boter
n suiker
n zout en peper
Bereiding
n Maak het witloof schoon, verwijder
de bittere kerntjes onderaan
n Blancheer een twaalftal van de
buitenste blaadjes en laat ze goed uitlekken
n Snipper de rest van het witloof fijn
n Pel en snipper het sjalotje
n Fruit de sjalot- en witloofsnippers
een paar minuten in wat boter en kruid met peper en een snuifje zout
n Voeg de room, de kippenbouillon en
de port bij
n Laat in de open pan op een zacht
vuurtje sudderen tot het witloof heel zacht is en er een gebonden saus ontstaat
n Bak de gekruide kippenfilets aan weerskanten
gaar en goudbruin in een pan met wat boter
n Leg de witloofblaadjes op de boden
en tegen de wand van kleine ronde vormpjes
n Vul ze met de witloofsuprême en keer
de vormpjes om op de borden
n Snij de gare kippenfilets in plakjes
en schik ze tot waaiertjes naast de witlooftimbaaltjes
Praktische
tip
n Bind de witloofsuprême eventueel met
wat expressausbinder
Serveer-suggestie
n Lekker met gebakken aardappelen
Wijnadvies
n Een frisse, witte Mâcon-Villages zal
de suprême subliem ondersteunen