Flensjes met notencrème en sinaasappelsaus

 

 

Ingrediënten flensjesbeslag (4 pers)

n       100 gr zelfrijzende bloem

n       ½ l melk

n       3 eieren

n       ½ eetlepel olie

n       snuifje zout

 

Ingrediënten notencrème

n       ¼ l melk

n       ½ vanillestokje

n       2 eierdooiers

n       40 gr fijnesuiker

n       20 gr maïszetmeel

n       50 gr kastanjes

n       50 gr walnoten

n       1 eetlepel boter

n       boter of olie om te bakken

 

Ingrediënten sinaasappelsaus

n       2 onbehandelde sinaasappelen

n       50 gr fijne suiker

n       1 dl water

 

Bereiding

n       Zeef de bloem met het zout in een kom

n       Klop de eieren los met de melk

n       Voeg al roerende bij de bloem en blijf roeren tot het beslag glad en homogeen wordt

n       Roer de olie onder het beslag en zet het een kwartiertje apart op een koele plek

n       Pel en hak de kastanjes en de walnoten grof

n       Roerbak alle noten gedurende 2 minuten in de hete boter

n       Breng de melk aan de kook met het gespleten vanillestokje

n       Klop de eierdooiers los met de suiker en het maïszetmeel

n       Giet de kokendhete melk bij het mengsel en roer voortdurend tegen het klonteren

n       Zet op een zacht vuur tot de crème begint in te dikken

n       Blijf roeren en laat niet koken

n       Giet de crème door een zeef in een koude kom

n       Blijf roeren tot de crème volledig afgekoeld is

n       Voeg de kastanjes en de noten bij en meng voorzichtig

n       Breng het water aan de kook met het sinaasappelsap en de suiker

n       Voeg de fijngesneden sinaasappelschil bij en laat 3 min pocheren in de suikerstroop

n       Bak in een pan in hete boter of olie vrij grote, maar flinterdunne flensjes

n       Vul ze met de koude notencrème en overgiet ze met de warme sinaasappelsaus

n       Serveer meteen

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen