Blini’s met gerookte zalm, zure room en appel |
Ingrediënten voor de Blini’s (4
pers) n
200 gr boekweitmeel n
250ml melk n
20 gr verse gist n
2 eieren n een
snuifje zout Ingrediënten voor zure room met appel n 2
eetlepels zure room n 2
eetlepels verse kaas n 1
appel n 1
limoen n enkele
takjes dille n ¼
bussel verse bieslook n 1
theelepel honing n peper
en zout n 8
sneetjes gerookte zalm |
|
Bereiding
n Blini’s
n Verwarm
de melk op een zacht vuurtje tot ze lauw is
n Verbrokkel
de gist in de melk en roer tot de stukjes zijn opgelost
n Meng
de melk met het boekweitmeel in een kom
n Roer
tot je een egaal beslag krijgt
n Voeg
een snuifje zout toe
n Scheid
de eieren en meng de dooiers door het beslag
n Het
eiwit is voor straks
n Zet
het beslag opzij en laat 20 minuten rusten
n De zure room met appel
n Meng
de zure room met de verse kaas
n Schil
de appel en snij het vruchtvlees in piepkleine blokjes
n Doe
ze bij de mengeling van de zure room en verse kaas
n Hak
de dille en de bieslook zo fijn mogelijk en voeg toe aan het mengsel
n Breng
op smaak
n Voeg
tot slot een scheutje vers limoensap en een scheutje honing toe
n Zet
het mengsel in de koelkast
n Blini's bakken
n
Klop het eiwit tot een stevig schuim
n
Spatel het eiwitschuim door het gerezen boekweitbeslag
n
Verwarm het blini-pannetje of een grote pan op een
matig vuur
n
Giet er een scheut zonnebloemolie in
n
Schep een kleine pollepel beslag in het pannetje en
laat elke blini zo'n 2 minuten zachtjes bakken langs beide kanten
n Afwerking
n Leg
2 blini's op een bord
n Leg er
een sneetje gerookte zalm over en werk af met een flinke lepel appel-kruidenkaas
en een takje dille