Blini’s met gerookte zalm, zure room en appel

 

Ingrediënten voor de Blini’s (4 pers)

n   200 gr boekweitmeel

n   250ml melk

n   20 gr verse gist

n   2 eieren

n   een snuifje zout

Ingrediënten voor zure room met appel

n   2 eetlepels zure room

n   2 eetlepels verse kaas

n   1 appel

n   1 limoen

n   enkele takjes dille

n   ¼  bussel verse bieslook

n   1 theelepel honing

n   peper en zout

n   8 sneetjes gerookte zalm

 

voorgercht

 

Bereiding

n   Blini’s

n   Verwarm de melk op een zacht vuurtje tot ze lauw is

n   Verbrokkel de gist in de melk en roer tot de stukjes zijn opgelost

n   Meng de melk met het boekweitmeel in een kom

n   Roer tot je een egaal beslag krijgt

n   Voeg een snuifje zout toe

n   Scheid de eieren en meng de dooiers door het beslag

n   Het eiwit is voor straks

n   Zet het beslag opzij en laat 20 minuten rusten

n   De zure room met appel

n   Meng de zure room met de verse kaas

n   Schil de appel en snij het vruchtvlees in piepkleine blokjes

n   Doe ze bij de mengeling van de zure room en verse kaas

n   Hak de dille en de bieslook zo fijn mogelijk en voeg toe aan het mengsel

n   Breng op smaak

n   Voeg tot slot een scheutje vers limoensap en een scheutje honing toe

n   Zet het mengsel in de koelkast

n   Blini's bakken

n   Klop het eiwit tot een stevig schuim

n   Spatel het eiwitschuim door het gerezen boekweitbeslag

n   Verwarm het blini-pannetje of een grote pan op een matig vuur

n   Giet er een scheut zonnebloemolie in

n   Schep een kleine pollepel beslag in het pannetje en laat elke blini zo'n 2 minuten zachtjes bakken langs beide kanten

n   Afwerking

n   Leg 2 blini's op een bord

n   Leg er een sneetje gerookte zalm over en werk af met een flinke lepel appel-kruidenkaas en een takje dille

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen