Soep
van witte groenten en amandelmelk |
Ingrediënten (8 pers) n
3 uien, grof gehakt n
2 prei, alleen het
wit, in ringen n
1 venkelknol,
fijngesneden n
300 gr bloemkool,
in kleine roosjes n
200 gr knolselder,
fijngesneden n
1 pastinaak (= 100
gr), fijngesneden n
1 eetlepel
sojaboter n
2 liter
groentebouillon n
1 liter amandelmelk n
peper en zout Garnituur n
een handvol kleine bloemkoolroosjes n
een handvol brunoise van: n
pastinaak n
knolselder n
venkel n
1 eetlepel amandelschilfers n
1 theelepel olijfolie |
|
Bereiding
n Stoof alle groenten in sojaboter
n Giet er groentebouillon op tot alles onderstaat
n Kook het ongeveer 20 minuten
n Mix de soep
n Doe er de amandelmelk bij
n Kruid met peper en zout
n Warm weer op
n Als de soep nog te dik is, voeg dan naar smaak nog extra amandelmelk of
water toe