Soep van witte groenten en amandelmelk

 

Ingrediënten (8 pers)

n   3 uien, grof gehakt

n   2 prei, alleen het wit, in ringen

n   1 venkelknol, fijngesneden

n   300 gr bloemkool, in kleine roosjes

n   200 gr knolselder, fijngesneden

n   1 pastinaak (= 100 gr), fijngesneden

n   1 eetlepel sojaboter

n   2 liter groentebouillon

n   1 liter amandelmelk

n   peper en zout

Garnituur

n   een handvol kleine bloemkoolroosjes

n   een handvol brunoise van:

n   pastinaak

n   knolselder

n   venkel

n   1 eetlepel amandelschilfers

n   1 theelepel olijfolie

 

 

soep

 

Bereiding

n   Stoof alle groenten in sojaboter

n   Giet er groentebouillon op tot alles onderstaat

n   Kook het ongeveer 20 minuten

n   Mix de soep

n   Doe er de amandelmelk bij

n   Kruid met peper en zout

n   Warm weer op

n   Als de soep nog te dik is, voeg dan naar smaak nog extra amandelmelk of water toe

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen