Confit de canard met
venkelcompote, gekaramelisseerd witloof en krielaardappeltjes |
Ingrediënten (4 pers) n 4 stronkjes witloof n krielaardappeltjes Ingrediënten venkelcompote n 1
venkel n 1
dl kalfsfond n 50
g suiker n (100
g ganzenlever) Ingrediënten Confit de canard n 400 gr ganzenvet n 8 eendenbouten n witte peper en zout n kruidentuiltje (3 peterseliestengels, 2 takken
tijm en 2 blaadjes laurier samengebonden met keukentouw |
|
Bereiding
n Confit de canard
n Smelt 3 eetlepels ganzenvet in een grote pan en bak
er de eendenbouten langs alle kanten in aan
n Kruid royaal met peper en zout
n Voeg de rest van het ganzenvet en de kruidentuil
toe en draai het vuur lager
n Laat afgedekt 45 minuten zacht pruttelen
n De eendenbouten zullen konfijten in het ganzenvet
en er helemaal van doordrongen zijn
n Laat de bouten afkoelen in het vet
n Haal ze er vlak voor gebruik uit en verwijder het
meeste vet
n Bak ze in een droge pan rondom rond krokant (ook
even onder grill is een mogelijkheid)
n Venkelcompote
n
Snij
de venkel in fijne blokjes
n
Zet
een pannetje met wat boter op laag vuur
n
Stoof de venkelbrunoise glazig
n
Voeg
1dl kalfsfond toe, en laat rustig verder garen
n Voeg na 10 minuten de suiker toe
n Gekaramelisseerd witloof
n
Verwijder de kern van het witloof en snijd het witloof
in reepjes (in de lengte)
n
Verhit een weinig olie in een antiaanbakpan en bak
hierin het witloof. Dit mag nog een
beetje knapperig blijven
n
Voeg een klontje Solo toe en laat de boter wegsmelten
n
Kruid het witloof met peper, zout en nootmuskaat
n Afwerking
n Schik alles op een bord en serveer