Crumble van appel, peer en speculoos

 

Ingrediënten (4 pers)

n   2 stoofappels

n   2 Doyennéperen

n   4 speculoosjes (Bastogne)

n   4 bolletjes vanilleroomijs

n   2 eetlepels boter

n   ½  citroen

Ingrediënten voor de crumble

n   125 gr zelfrijzende bloem

n   100 gr fijne korrelsuiker

n   100 gr koude boter

n   flinke snuif zout

 

 

nagerecht

 

Bereiding

n   Spoel de appels en de peren en snij ze in 4

n   Verwijder het klokhuis en snij verder in blokjes

n   Besprenkel de blokjes appel en peer met citroensap en bak even op in een klontje boter

n   Meng de bloem met de suiker, de koude boter en het snuifje zout tot een kruimelig deeg

n   Verwarm de oven voor op 190° C

n   Beboter een ovenschaal en schik de blokjes appel en peer op de bodem

n   Kruimel het deeg erover en bak mooi goudbruin gedurende 20 minuten

n   Haal de crumble uit de oven en serveer warm of lauw, heerlijk met een bolletje vanilleroomijs erbij en wat speculoos erover gekruimeld

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen