Viskoekjes met salade van grapefruit en waterkers |
Voorgerecht
Ingrediėnten mayonaise (15 pers) n
2
eigelen van verse eieren n
2,5
dl zonnebloemolie n
1
theelepel gladde mosterd n
½
limoen n peper en zout Ingrediėnten viskoekjes n 15 gr boter n 2 stengels
bleekselderij n 1 sjalot
gesnipperd n 750 gr koolvisfilet n 3 eetlepels
bieslook n 3 eetlepels
verse peterselie n 2 ą 3 druppels
tabasco n 250 gr panko n 250 gr mayonaise n zeezout en zwarte peper n 3 eieren n 125 gr bloem n 50 gr panko n 125 ml arachideolie Ingrediėnten salade n 4 stuks
grapefruits n 4 bosjes waterkers n 1 bosje radijsjes in dunne plakken (mandoline) n 1 eetlepel
kappertjes n 3 eetlepels
olijfolie groene dop n honing n zout en peper Extra n
tonicstamper n
steker
Ų 3 cm n bakpapier |
|
Bereiding
n Mayonaise
n Voeg de eigelen en de mosterd bij elkaar
n Laat druppelsgewijs
de olie erbij lopen en klop
het geheel op
n Als de gewenste
dikte bereikt is, het limoensap er bij
doen en op smaak brengen met zout en peper
n Viskoekjes (2 ą 3 stuks
per persoon)
n Snij de bleekselderij
zeer fijn
n Smelt de boter
in de koekenpan op matig vuur
n Voeg de bleekselderij
toe en bak 1 ą 2 minuten tot hij een beetje zacht
wordt
n Voeg de gesnipperde
sjalot toe en bak nog eens 1 ą 2 minuten
n Zet dit apart
om een beetje af te koelen
en doe dit over in een kom
n Snij de vis in fijne
blokjes (3 x 3 mm)
n Snij bieslook en peterselie klein
n Doe de vis, mayonaise,
bieslook, peterselie,
tabasco en 250 gr panko in de kom
met de afgekoelde bleekselderij
en sjalot
n Meng e.e.a. goed door elkaar en breng op smaak
met zwarte peper en zeezout
n Vorm met een steker (Ų 3 cm) koekjes van ± 0,5 ą 1 cm dikte (gebruik een tonicstamper)
n Doe de eieren,
bloem en de 50 gram panko
in afzonderlijke kommen
n Haal de viskoekjes
eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de panko
n Zet ze vervolgens afgedekt minimaal 30 minuten weg in de koeling om op te stijven
n Verwarm de oven voor
op 180°C
n Verhit de olie in
de koekenpan op matig vuur
n Bak per keer enkele viskoekjes 1 ą 2 minuten aan elke
zijde tot ze krokant zijn
n Leg ze op een bakplaat en
bak ze in ± 6 minuten in de oven gaar
n Serveer ze warm bij de salade
n Salade
n Schil de grapefruit met een mes en ontdoe de partjes van de vliezen
n
Pers
1,5 eetlepel sap uit de
rest van de grapefruitpulp en
klop dit samen met olijfolie en zout en
peper en naar smaak een
beetje honing tot een mooie dressing
n
Schik
de waterkers, radijs en kappertjes op de borden en druppel
wat dressing over de salade
n
Leg
er vervolgens de partjes grapefruit op
n Schik de viskoekjes mooi op de salade
en serveer