Rode-linzensoep met
gekruide visreepjes |
Ingrediënten (4 pers) n
300 gr rode
linzen n
2 liter
kippenbouillon van tablet n
95 gr boemboe
ajam paniki n
600 gr
worteltjes geschrapt n
3 cm verse gember n
250 gr
schelvisfilets n
2 eetlepels
rijstolie n
15 gr koriander
(alleen de blaadjes) Extra n schuimspaan n staafmixer |
|
Bereiding
n Doe de
linzen samen met de bouillon en de helft van de boemboe in een ruime pan en
breng aan de kook
n
Snijd ondertussen de wortel in stukjes en schil en rasp
de gember
n
Voeg toe aan de soep en laat nog 12 minuten koken
n Snijd
ondertussen de vis in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de boemboe
n
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak
de visstukjes in 3 minuten goudbruin en knapperig
n
Keer halverwege
n
Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op
keukenpapier
n Neem de
pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer
n Verdeel
de vis over de soep en garneer met de koriander
n
Lekker met naanbrood
Verklaring
n
Boemboe Ajam Paniki
|
Een boemboe is een geconcentreerd kruidenmengsel uit
Indonesië, gemaakt van fijn gevijzelde kruiden en specerijen. Met een boemboe
geeft u gemakkelijk de authentieke oosterse smaak, geur en kleur aan vlees-
en/of groentegerechten. Deze boemboe voor Ajam Paniki is bereid met onder
andere gebakken pepers en citroengras. Zo geeft het u een heerlijk pittig gerecht
uit de Indonesische keuken |