Rode-linzensoep met gekruide visreepjes

 

Ingrediënten (4 pers)

n   300 gr rode linzen

n   2 liter kippenbouillon van tablet

n   95 gr boemboe ajam paniki

n   600 gr worteltjes geschrapt

n   3 cm verse gember

n   250 gr schelvisfilets

n   2 eetlepels rijstolie

n   15 gr koriander (alleen de blaadjes)

Extra

n   schuimspaan

n   staafmixer

 

soep

 

Bereiding

n   Doe de linzen samen met de bouillon en de helft van de boemboe in een ruime pan en breng aan de kook

n   Snijd ondertussen de wortel in stukjes en schil en rasp de gember

n   Voeg toe aan de soep en laat nog 12 minuten koken

n   Snijd ondertussen de vis in reepjes van 1 cm en meng met de rest van de boemboe

n   Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de visstukjes in 3 minuten goudbruin en knapperig

n   Keer halverwege

n   Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier

n   Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer

n   Verdeel de vis over de soep en garneer met de koriander

n   Lekker met naanbrood

 

Verklaring

n   Boemboe Ajam Paniki

Boemboe Ajam Paniki

Een boemboe is een geconcentreerd kruidenmengsel uit Indonesië, gemaakt van fijn gevijzelde kruiden en specerijen. Met een boemboe geeft u gemakkelijk de authentieke oosterse smaak, geur en kleur aan vlees- en/of groentegerechten. Deze boemboe voor Ajam Paniki is bereid met onder andere gebakken pepers en citroengras. Zo geeft het u een heerlijk pittig gerecht uit de Indonesische keuken

 

 

 

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen