Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus |
Ingrediënten (4 pers) n
½ zakje amandelschaafsel (à 45 gr) n
1 sjalotje n
2 eetlepels boter of margarine n
1 teentje knoflook n
½ pot vleesfond (à 380 ml) n
2 eetlepels medium dry sherry n
½ zakje saffraan n
1 eetlepel vloeibare honing n
3 lamskoteletjes per persoon n
50 ml koksroom n
zout en peper Extra n
aardappelen voor puree n
groene asperges |
|
Bereiding
n In droge
koekenpan amandelschaafsel lichtbruin roosteren en op bord laten afkoelen
n Sjalotje
pellen en snipperen
n In pan ½ eetlepel boter verhitten
n Sjalot ± 3
minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen
n Knoflook
pellen, erboven uitpersen en meebakken
n Van fond ½
eetlepel bewaren, rest bij sjalot schenken
n Sherry en
saffraan toevoegen en aan de kook brengen
n Mengsel
op hoog vuur tot 1 dl laten inkoken
n Mengsel
zeven en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren
n Vier
borden voorverwarmen
n Honing en
achtergehouden fond door elkaar roeren
n Koteletjes
aan beide kanten bestrooien met zout en peper
n In pan
rest van boter verhitten
n Koteletjes
in ± 4 minuten iets bruin bakken, halverwege keren
n Vlees uit
pan nemen
n Vlees
bestrijken met honingmengsel
n Vlees nog
± 1 minuut om en om bakken
n Saffraanmengsel
opnieuw opwarmen
n Koksroom
erdoor roeren en ± 1 minuut al roerend laten koken
n Saus op
smaak brengen met zout en peper
n Saus op
borden schenken en koteletjes erin leggen
n Bestrooien
met amandelschaafsel
n Serveren
met aardappelpuree en groene asperges