Gelei van groene Aspergetips
met gamba en mierikswortelmayonaise |
Ingrediënten (12 pers) n 200
gr groene aspergetips n 300
ml visfond n 5
gelatineblaadjes n 12
gamba’s (1 per pers.) n 4
eetlepelsl mayonnaise n 4
theelepels geraspte mierikswortel n 4
teentjes knoflook n 12
takjes waterkers n peper & zout n olijfolie Extra n keukenmachine n knoflookpers |
|
Bereiding
n
Leg vier gelatineblaadjes in een bakje met koud water
n
Kook je aspergetips 3 minuten en giet
ze af
n
Snij alle tips stukken en doe ze in de keukenmachine
n Maal ze fijn en voeg er 300 ml visfond aan
toe
n
Maal nogmaals totdat het een homogeen groen
sap is zonder grote stukken
n
Los je gelatineblaadjes
op in drie eetlepels warm
water en meng dit met een lepel
door je aspergesap
n
Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout
n
Verdeel het sap over amuselepels (1 lepel p.p.) en zet deze
in de koelkast
n
Maak de gamba’s schoon door de schaal te verwijderen
(eventueel kun je het staartje
laten zitten omdat dat er
leuk uitziet) en het darmkanaal te verwijderen
n
Bak de gamba’s op hoog vuur in olijfolie aan beide zijden
en zet dan
het vuur lager
n
Pers de knoflookteentjes boven de pan en bak deze
even mee
n
Laat de gamba’s niet te
lang bakken
n
Net gaar is voldoende
n
Meng ondertussen vier eetlepels mayonaise met vier theelepels geraspte mierikswortel
n Zet de bordjes uit en haal de amuselepels
uit de koeling
n
Zet op ieder bordje een
amuselepel
n
Schep op elke gamba een
beetje knoflook en leg op elk bordje een gamba
n
Doe hier wat mierikswortelmayonaise op en garneer met een takje waterkers
n
Breng op smaak met peper en zout