Bereidingstijd : 30 minuten
Heerlijke amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte
truffelmayonaise en sla
Ingrediënten (8 stuks) n 8 plakjes dungesneden carpaccio n 50 gr sla n 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd n paar blaadjes verse basilicum n 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas Ingrediënten truffelmayonaise n 1 eidooier n 1 theelepel mosterd n 1 eetlepel witte wijnazijn n 150 ml zonnebloemolie n 1 à 2 eetlepels olijfolie met
truffelaroma n peper en zout Extra n Amuselepels n Staafmixer n Hoge maatbeker |
|
Bereiding
n
Truffelmayonaise
n
Doe
de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en
witte wijnazijn toe
n
Mix
dit met een staafmixer tot een glad papje
n
Mix
daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden
n
Voeg
een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje er bij
n
Voeg
steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel
n
Mix
net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise
n
Klop
als laatste kort de truffelolie met een garde erdoor
n
Bonbons
n Leg een plakje carpaccio op een bordje
n
Smeer
een klein beetje truffelmayonaise in het midden
n
Leg
een klein hoopje sla er op en verdeel wat pijnboompitjes en parmezaanse kaas er
over
n
Vouw
de buitenzijden naar binnen zodat er een bonbon ontstaat
n
Leg
deze omgekeerd (met de mooie zijde boven) op een amuselepel of bordje
n
Decoreer
de carpaccio bonbons met een beetje truffelmayo, basilicum, parmezaanse kaas en
pijnboompitten