Viskoekjes met salade van grapefruit
en waterkers |
Voorgerecht
Ingrediėnten mayonaise (15 pers) n
2 eigelen van verse eieren n
2,5 dl zonnebloemolie n
1 theelepel gladde mosterd n
½ limoen n peper en zout Ingrediėnten viskoekjes n 15
gr boter n 2
stengels bleekselderij n 1
sjalot gesnipperd n 750
gr koolvisfilet n 3
eetlepels bieslook n 3
eetlepels verse peterselie n 2
ą 3 druppels tabasco n 250
gr panko n 250
gr mayonaise n zeezout en zwarte
peper n 3
eieren n 125
gr bloem n 50
gr panko n 125
ml arachideolie Ingrediėnten salade n 4
stuks grapefruits n 4
bosjes waterkers n 1
bosje radijsjes in dunne plakken (mandoline) n 1
eetlepel kappertjes n 3
eetlepels olijfolie groene dop n honing n zout en peper Extra n
tonicstamper n
steker Ų 3 cm n bakpapier |
|
Bereiding
n Mayonaise
n Voeg de eigelen en
de mosterd bij elkaar
n Laat druppelsgewijs de olie erbij lopen
en klop het geheel op
n Als de gewenste dikte bereikt is, het limoensap er bij
doen en op smaak brengen met zout en peper
n Viskoekjes (2 ą 3 stuks
per persoon)
n Snij de bleekselderij zeer fijn
n Smelt
de boter in de koekenpan op
matig vuur
n Voeg de bleekselderij toe en bak 1 ą 2 minuten tot hij een beetje
zacht wordt
n Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak
nog eens 1 ą 2 minuten
n Zet dit apart om een beetje af
te koelen en doe dit over in een kom
n Snij de vis in fijne blokjes (3 x 3 mm)
n Snij bieslook en peterselie
klein
n Doe
de vis, mayonaise, bieslook,
peterselie, tabasco en 250
gr panko in de kom met de afgekoelde
bleekselderij en sjalot
n Meng e.e.a. goed
door elkaar en breng op smaak met zwarte peper en
zeezout
n Vorm met een steker
(Ų 3 cm) koekjes van ± 0,5 ą 1 cm dikte (gebruik een tonicstamper)
n Doe
de eieren, bloem en de 50 gram panko in afzonderlijke
kommen
n Haal de viskoekjes eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de panko
n Zet ze vervolgens
afgedekt minimaal 30 minuten weg in de koeling om op te stijven
n Verwarm de oven voor op 180°C
n Verhit de olie in de koekenpan op matig vuur
n Bak per keer enkele
viskoekjes 1 ą 2 minuten aan elke zijde
tot ze krokant zijn
n Leg
ze op een bakplaat en bak
ze in ± 6 minuten in de
oven gaar
n Serveer ze warm bij de salade
n Salade
n Schil de grapefruit met een mes en ontdoe de partjes van de vliezen
n
Pers 1,5 eetlepel sap uit de rest van de grapefruitpulp en klop dit samen
met olijfolie en zout en peper
en naar smaak
een beetje honing tot een mooie dressing
n
Schik de waterkers, radijs en kappertjes op de borden en druppel
wat dressing over de salade
n
Leg er vervolgens de partjes grapefruit
op
n Schik de viskoekjes mooi op de salade
en serveer