Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen

 

Ingrediënten (4 pers)

n   2 aardappelen (250 gr samen)

n   1 bussel witte asperges

n   1 eetlepel citroensap

n   2 eetlepels fijngehakte bieslook

n   100 gr gepelde grijze garnalen

n   10 cl lichte room

n   2 eetlepels olijfolie

n   peper en zout

n   1 tomaat

n   1 ui

n   2 vetarme visbouillonblokjes

 

Veloute van asperges met salsa van grijze garnalen

 

Bereiding

n   Fruit de grof gesneden ui op een zacht vuur in een kookpot met de olie

n   Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes

n   Schil voorzichtig de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij in stukjes

n   Doe aardappelen en asperges in de kookpot, meng 2 minuten

n   Giet er 1 liter warm water bij en de verkruimelde bouillonblokjes

n   Plaats het deksel op de kookpot en breng aan de kook

n   Laat 20 minuten zachtjes koken

n   Ontpit ondertussen de tomaat en snij in heel kleine blokjes

n   Voeg de garnalen, bieslook, peper en het citroensap bij

n   Meng goed en bewaar fris

n   Laat de soep 5 minuten rusten en mix

n   Voeg de room toe

n   Breng op smaak met peper en zout en verwarm opnieuw tot tegen het kookpunt

n   Neem van het vuur en dien onmiddellijk op

n   Geef er de salsa apart bij

 

Tip

n   Bloemige aardappelen zijn heel geschikt om de soep te binden