Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen |
Ingrediënten (4 pers) n 2
aardappelen (250 gr samen) n 1
bussel witte asperges n 1
eetlepel citroensap n 2
eetlepels fijngehakte bieslook n 100
gr gepelde grijze garnalen n 10
cl lichte room n 2
eetlepels olijfolie n peper en zout n 1
tomaat n 1
ui n 2
vetarme visbouillonblokjes |
|
Bereiding
n
Fruit de grof gesneden ui op een zacht vuur
in een kookpot met de olie
n Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes
n
Schil voorzichtig de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij in stukjes
n
Doe aardappelen en asperges in de kookpot, meng 2 minuten
n
Giet er 1 liter warm water bij en de verkruimelde bouillonblokjes
n
Plaats het deksel op de kookpot en breng aan
de kook
n
Laat 20 minuten zachtjes koken
n
Ontpit ondertussen de tomaat en snij in heel kleine blokjes
n
Voeg de garnalen, bieslook, peper en het citroensap
bij
n
Meng goed en bewaar
fris
n Laat de soep 5 minuten
rusten en mix
n
Voeg de room toe
n
Breng op smaak met peper en zout en
verwarm opnieuw tot tegen het kookpunt
n Neem van het vuur en dien onmiddellijk
op
n Geef er de salsa apart bij
Tip
n Bloemige aardappelen zijn heel geschikt
om de soep te binden