Witte asperges met gamba’s,
serehsaus, kwartelei, sesamkletskop en
bieslookolie |
Ingrediënten (4 pers) n
12
witte asperges n
12
gamba’s n
klontje
boter n olijfolie, om in te bakken Ingrediënten serehsaus n 2 dl witte wijn n 2 dl visfond n 2 dl kookroom n 2 serehstokken, fijngesneden n stukje gember Ingrediënten kletskoppen n ½ dl sinaasappelsap n 25 gr bloem n 50 gr gesmolten boter n 50 gr sesamzaad n 60 gr poedersuiker n ½ eetlepel gemalen peper Ingrediënten bieslookolie n
bosje
bieslook n
1
dl neutrale olie Ingrediënten kwarteleitjes n
12
kwarteleitjes n
bosje kervel n peper en zout |
|
Bereiding
n Serehsaus
n De wijn met de fijngesneden sereh en gember tot de
helft inkoken, de visfond toevoegen en weer tot de helft inkoken
n Dan de room toevoegen en laten inkoken tot
een dikkere saus
n De saus zeven en warm houden.
n
n Kletskoppen
n Een beslagje maken van sinaasappelsap, bloem,
boter, sesam, poedersuiker en peper
n Dit beslagje in vier delen dun uitstrijken
op bakpapier en afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C
n Bieslookolie
n De bieslook fijnsnijden en pureren in de
olie
n ½ uur laten rusten en dan zeven
n Asperges
n
De
asperges voor 2/3 schillen
n
Met
boter in ruim water opzetten
n 5 minuten zacht koken en daarna in het hete
water laten rusten met de deksel op de pan
n Kwarteleitjes
n De kervel heel fijnsnijden
n De eieren koken
n De eieren pellen, prakken en mengen met de
kervel
n Gamba’s
n Gamba's
goed drogen en in weinig olijfolie twee minuten bakken
n Afwerking
n
Serveer
3 witte asperges per bord
n Leg 3 gamba's op de asperges en giet daarover wat van de serehsaus en de
bieslookolie
n
Maak
het bord af door de kletskop op de gamba's te leggen en het kwartelei naast de
asperges te serveren