Aardbeientiramisu voor twee

 

Ingrediėnten (2 pers)

n   1 bakje verse aardbeien

n   8 eetlepels poedersuiker

n   225 gr mascarpone

n   8 eetlepels (slag)room (vetgehalte 40%)

n   2 eetlepels likeur met koffiesmaak

n   18 lange vingers

n   5 eetelepels koude espresso

n   ½ theelepel cacaopoeder

 

4349d78f-edfb-4a8b-a51a-13f16b0c8ca6

 

Bereiding

n   Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in plakjes

n   Bewaar twee aardbeien voor de garnering en snij 100 gr aardbeien in plakjes (die heb je nodig voor het laagje aardbeien in de Tiramisu)

n   Stop de rest van de aardbeien en 2 eetlepels poedersuiker in een blender/keukenmachine, pureer dit en zet het daarna weg

n   Doe de mascarpone, 4 eetlepels room, 4 eetelepels poedersuiker en de likeur in een middelgrote kom

n   Meng alles door elkaar met een elektrische mixer (ongeveer 1 ą 2 minuten op middelmatig tot vol vermogen, totdat het mengsel dik geworden is)

n   Leg 6 lange vingers in een diepe serveerschaal en smeer ze in met ongeveer 1 theelepel koude espresso

n   Smeer hierover vervolgens de helft van het kaasmengsel uit en dek af met een laagje aardbeien

n   Leg de volgende 6 lange vingers hierboven op

n   Herhaal dezelfde stappen zoals hiervoor beschreven (espresso, kaasmengsel en aardbeien)

n   Dek tenslotte af met de laatste 6 lange vingers

n   Doe de overgebleven 4 eetlepels room en 2 eetlepels poedersuiker in een kommetje

n   Mmeng alles door elkaar met een elektrische mixer (± 1 minuut op middelmatig tot vol vermogen, totdat het mengsel stijf geworden is)

n   Smeer dit over de bovenste laag van de lange vingers

n   Bestuif met cacaopoeder en garneer met de 2 hele aardbeien

n   Giet wat aardbeienpuree op twee bordjes

n   Snij de tiramisu door de helft en plaats beide stukjes ieder op een apart bordje, bovenop de puree