Lasagnetorentje van Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado

 

Bereidingstijd : 45 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   18 verse gekookte lasagnebladen

n   8 Sint-Jakobsvruchten zonder koraal

n   ½ rijpe avocado

n   3 sinaasappels

n   ½ citroen

n   enkele plukken dille

n   4 à 6 eetlepels zacht smakende olijfolie

n   vers gemalen peper

n   fleur de sel

n   eventueel 4 gebakken gamba’s

Extra

n   enkele blaadjes sla

n   enkele sprieten bieslook

 

 

lasagnetorentje van st-jakobsvrucht sinaasappel en avocado

 

Bereiding

n   Snijd de Sint-jakobsvruchten in dunne plakjes en schik ze naast elkaar op een bord

n   Besprenkel ze met olijfolie en het sap van een ½ sinaasappel

n   Kruid met peper en zout en de fijngehakte dille

n   Laat gedurende 15 minuten marineren

n   Verwijder de schil en het witte vlies van 2 sinaasappelen en snijd ze in fijne plakjes

n   Druk met een ronde uitsteekvorm (van ongeveer de grootte van de sinaasappelschijfjes) cirkelvormige plakjes uit de lasagnebladen

n   Schik in een torentje lasagne, sinaasappelschijf, Sint-Jakobsvrucht, opnieuw lasagne, en herhaal deze werkwijze tot je twee torentjes per persoon hebt

n   Pureer de avocado, voeg er het sap van een ½ sinaasappel en enkele druppels citroensap aan toe

n   Kruid met peper en zout en werk er het torentje mee af

n   Serveer de overige avocadocrème apart

n   Garneer met een beetje groene sla

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen