Lasagnetorentje van
Sint-Jakobsvrucht, sinaasappel en avocado |
Bereidingstijd
: 45 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
18 verse gekookte lasagnebladen n
8 Sint-Jakobsvruchten zonder koraal n
½ rijpe avocado n
3 sinaasappels n
½ citroen n
enkele plukken dille n
4 à 6 eetlepels zacht smakende olijfolie n
vers gemalen peper n
fleur de sel n
eventueel 4 gebakken gamba’s Extra n
enkele blaadjes sla n
enkele sprieten
bieslook |
|
Bereiding
n Snijd
de Sint-jakobsvruchten in dunne plakjes en schik ze naast elkaar op een bord
n Besprenkel
ze met olijfolie en het sap van een ½ sinaasappel
n Kruid
met peper en zout en de fijngehakte dille
n Laat
gedurende 15 minuten marineren
n Verwijder
de schil en het witte vlies van 2 sinaasappelen en snijd ze in fijne plakjes
n Druk
met een ronde uitsteekvorm (van ongeveer de grootte van de
sinaasappelschijfjes) cirkelvormige plakjes uit de lasagnebladen
n Schik
in een torentje lasagne, sinaasappelschijf, Sint-Jakobsvrucht, opnieuw lasagne,
en herhaal deze werkwijze tot je twee torentjes per persoon hebt
n Pureer
de avocado, voeg er het sap van een ½ sinaasappel en enkele druppels citroensap
aan toe
n Kruid
met peper en zout en werk er het torentje mee af
n Serveer
de overige avocadocrème apart
n Garneer
met een beetje groene sla