Courgettesoep met Société Crème

 

Roquefort is geen makkelijke kaas. Je houdt ervan of lekker niet, er is geen tussenweg. Het merk Société gooit nu ondermeer een ‘smeer-roquefort’ op de markt, om twijfelaars over de streep te trekken. De smaak is subtieler en je kunt er alle culinaire kanten mee uit.

Ten bewijze dit recept

Bereidingstijd :

 

Ingrediënten (4 pers)

n   2 porties Société Crème

n   2 grote courgettes

n   3 grote uien

n   1½ liter water

n   2 blokjes kippenbouillon

n   peper en zout

n   1 scheutje olijfolie

 

 


 

Bereiding

n   Was de courgette en snijd ze in stukjes

n   Snijd de uien in ringen en bak ze lichtjes

n   Voeg de courgettes en de bouillon toe

n   Laat de soep gedurende ± 10 minuten op een matig vuur pruttelen

n   Voeg er nadien 2 porties Société Crème bij en laat ze smelten

n   Breng de romige soep op smaak met peper en zout

 

Tip

n   Verse rozemarijn geeft de soep een extra fijne smaak!

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen