Krokant gebakken
kipfilet met witte asperges, geplet ei, charlotte-pureetje en saus met groene
peper |
Ingrediënten (8 pers) n 8
kipfilets n 24
witte asperges n 4
eieren n 100
gr peterselie n peper,
zout en muskaatnoot n 500
gr charlotte-aardappelen n 50
gr boter n 2
stengels jonge ui n grof
zeezout Ingrediënten saus n 2
dl kalfsjus n groene
pepers op sap n 1
koffielepel room n 50
gr boter n 1
koffielepel cognac |
|
Bereiding
n Kipfilets
toeschroeien en verder laten garen in de oven gedurende 5 à 6 minuten, daarna
trancheren
n Asperges
schillen en beetgaar koken in licht gezouten water
n Besprenkelen
met geklaarde boter en warm houden
n Eieren
bijna hard koken (8 minuten), laten afkoelen en fijn malen
n Kruiden
met peper en zout
n Peterselie
schoonmaken, drogen en frituren, bestrooien met zout en licht verkruimelen
n Aardappelen
gaar koken in licht gezouten water, met stamper tot puree verwerken en smeuïg
maken met boter, kruiden met peper en zout
n Saus
n Kalfsjus
met groene pepers en cognac inkoken, binden met boter, kruiden met peper en
zout
n Afwerking
n Bedje
maken van aardappelpuree met hierop de kipfilet en ernaast de asperges.
Tussenin de mimosa van ei en op het uiteinde van de asperges gefrituurde
peterselie. Saus in lijntjes er rond trekken