Aardbeien met amandelaroma en citroenschuim

 

IngrediŽnten (4 pers)

n   6 Italiaanse harde amandelkoekjes

n   20 gr boter

n   2 eetlepels bloemsuiker

n   400 gr aardbeien

n   2 eiwitten

n   25 gr suiker

n   1 zakje vanillesuiker

n   geraspte schil van 1 goed gewassen of onbehandelde citroen

 

 

 

Bereiding

n   Plet de amandelkoekjes in een mortier of met een deegrol

n   Meng ze met de boter en 1 eetlepel bloemsuiker en verdeel ze over 4 ovenvaste schaaltjes

n   Snijd de aardbeien middendoor en schik ze in de schaaltjes

n   Klop in een vetvrije kom het eiwit op tot een luchtige sneeuw

n   Voeg er dan beetje bij beetje de suiker en de vanillesuiker bij

n   Blijf kloppen en doe er de geraspte citroenschil bij

n   Verdeel het eiwitschuim in kleine piekjes over de aardbeien

n   Strooi er met een zeefje de overige bloemsuiker over en plaats de schaaltjes onder de grill tot het eiwit lichtbruin kleurt

 

Wijntip

n   Coteaux du Layon van Chateau de la Roulerie, Loirestreek, Frankrijk

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen