Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen met bieslook en limoenespuma

 

Bereidingstijd : 20 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   8 Sint-Jakobsschelpen

n   Bieslook

n   zeste van een halve citroen

Ingrediënten espuma

n   4 limoenen

n    1 eetlepel olijfolie

n   6 blaadjes gelatine

 

 

Bereiding

n   Pers de limoenen

n   Voeg de olijfolie toe

n   Breng het sap aan de kook

n   Week de blaadjes gelatine in koud water

n   Doe de blaadjes gelatine bij het opgewarmde citroensap

n   Giet dit mengsel in een sifonfles en steek er een gaspatroon in

n   Zet de fles in de koelkast

n   Snijd de Sint-Jakobsschelpen in fijne carpaccioschijfjes

n   Dresseer het geheel met fijngesnipperde bieslook, de citroenespuma en de citroenzeste

 

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen