Bruschetta van
kwartel met gebakken witloof en saus van blauwe druiven |
Bereidingstijd: 70 minuten
Ingrediėnten (4 pers) n
4 kwartels n
1 ciabattabrood n
4 stronken witloof n
500 gr druiven gehalveerd en ontpit n
1 dl rode wijn n
10 cl porto n
30 gr suiker n
5 dl gevogeltejus n
1 sjalot n
enkele druppels xeresazijn n
peper en zout n
nootmuskaat n
1 klontje Solo n
1 scheutje olijfolie |
|
Bereiding
n Verwijder
de vleugeltjes, borstbeentjes en eventuele nekjes van de kwartels en houd ze
boven een vlam om eventuele donsveertjes te verwijderen
n Braad
de kwarteltjes aan in half margarine, half olie tot ze mooi bruin zijn en laat
ze rusten op een bord
n Versnijd
de kwarteltjes wanneer ze afgekoeld zijn
n Maak
met een scherp mes een insnede in de rug, houd het mes zo dicht mogelijk bij
het karkas en snijd zo de volledige borst en bil af
n Herhaal
voor de andere kant
n Leg
het kwartelvlees in de koeling
n Braad
vervolgens de karkassen, vleugels, borstbeentjes en nekjes in een weinig olie
tot alles mooi bruin gekleurd is
n Giet
het vet af en blus met de gevogeltejus
n Laat
dit ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen en zeef de jus
n Snipper
de sjalot fijn en stoof deze zachtjes aan en blus met de rode wijn en de porto
n Laat
alles inkoken tot een derde en voeg de gezeefde jus toe
n Laat
alles inkoken tot de helft
n Warm
de druiven op in een apart pannetje, op een laag vuurtje onder deksel, met de
suiker tot ze in eigen vocht beginnen te koken
n Voeg
de kwarteljus toe en laat inkoken tot sausdikte
n Kruid
de saus met peper en zout en voeg enkele druppels xeresazijn toe
n Snijd
het ciabattabrood in 8 sneetjes van ± 1 cm dikte, besprenkel ze met een weinig
olijfolie en toast ze onder de grill
n Verwijder
de kern van het witloof en snijd het witloof in reepjes (in de lengte)
n Verhit
een weinig olie in een antiaanbakpan en bak hierin het witloof
n Dit
mag nog een beetje knapperig blijven
n Voeg
een klontje Solo toe en laat de boter wegsmelten
n Kruid
het witloof met peper, zout en nootmuskaat
n Verwarm
de oven voor op 170°C
n Warm
de kwarteltjes op in de oven gedurende ongeveer 6 ą 7 minuten
n Verdeel
het witloof over de ciabattatoastjes en schik ze op de borden, schik er de
kwarteltjes op en omring met de druivensaus