Indiase curry-kokossoep |
Bereidingstijd
: 50 minuten
Ingrediënten (4 pers) n
1½
ui n
1½
cm verse gember n
200
gr vastkokende aardappelen n
1
aubergine n
300
gr kipdijfilet n
5
eetlepels arachideolie n
2
eetlepels kruidenpasta mild curry n
700
ml kraanwater n
200
gr tomatenblokjes n
400
ml kokosmelk n
1
kippenbouillontablet n
125
gr tuinerwten (diepvries) (AH) n 280 gr naanbroden knoflook &
koriander (AH) |
|
Bereiding
n Snijd de ui in halve ringen
n Schil en rasp de gember
n Boen de aardappelen schoon
n Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm
(brunoise)
n Snijd de kipdijfilet in reepjes
n Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 minuten
goudbruin en gaar
n Schep uit de wok op een bord
n Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta,
ui en gember 30 seconden
n Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 minuten mee
n Voeg het water, tomatenblokjes, kokosmelk en het bouillontablet toe en
laat op middelhoog vuur 30 minuten koken
n Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten en aubergineblokjes toe
n Roer af en toe
n Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking
n Breng de currykokossoep op smaak met peper en eventueel zout en serveer
met de naans