Indiase curry-kokossoep

 

Bereidingstijd : 50 minuten

 

Ingrediënten (4 pers)

n   1½ ui

n   1½ cm verse gember

n   200 gr vastkokende aardappelen

n   1 aubergine

n   300 gr kipdijfilet

n   5 eetlepels arachideolie

n   2 eetlepels kruidenpasta mild curry

n   700 ml kraanwater

n   200 gr tomatenblokjes

n   400 ml kokosmelk

n   1 kippenbouillontablet

n   125 gr tuinerwten (diepvries) (AH)

n   280 gr naanbroden knoflook & koriander (AH)

 

img_067734_445x297_JPG

 

Bereiding

n   Snijd de ui in halve ringen

n   Schil en rasp de gember

n   Boen de aardappelen schoon

n   Snijd de aubergine en aardappelen met schil in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise)

n   Snijd de kipdijfilet in reepjes

n   Verhit 3 eetlepels olie in een wok en roerbak de aubergine in 5 minuten goudbruin en gaar

n   Schep uit de wok op een bord

n   Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de kruidenpasta, ui en gember 30 seconden

n   Voeg de kip en aardappelblokjes toe en roerbak 3 minuten mee

n   Voeg het water, tomatenblokjes, kokosmelk en het bouillontablet toe en laat op middelhoog vuur 30 minuten koken

n   Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten en aubergineblokjes toe

n   Roer af en toe

n   Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking

n   Breng de currykokossoep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de naans

 

 

Culinaire Kookclub Houthalen